Een briefje achterlaten is geen vanzelfsprekendheid.

Wegrijden na ongeval; in Amstelveen gebeurt het minder vaak dan gemiddeld

Amstelveen - Bestuurders die blik- of letselschade veroorzaken en vervolgens wegrijden. Het is strafbaar, maar veel mensen doen het toch. Ook in Amstelveen zijn er wegrijders na het veroorzaken van een ongeval of na het aanrijden van een geparkeerde auto, maar hier gebeurde dat het afgelopen jaar minder vaak dan gemiddeld.

Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiecijfers. Opvallend want vorig jaar stond Amstelveen nog in de top 10 van meeste wegrijders na een ongeval.

Per dag rijden in heel Nederland gemiddeld 208 mensen door nadat ze een andere verkeersdeelnemer aanrijden of bijvoorbeeld tegen een geparkeerde auto botsen. Per 1.000 inwoners werd vorig jaar in Nederland gemiddeld 4,15 keer aangifte gedaan voor wegrijden na een ongeval. Provinciaal (NH) gezien werden zelfs gemiddeld 4,47 aangiftes per 1000 inwoners gedaan. In Amstelveen ligt dit gemiddelde een stuk lager, met 3,76 aangiftes per 1000 inwoners.

 “Als je slachtoffer bent van een doorrijder na een ongeluk, dan kun je aanspraak maken op het Waarborgfonds. Alle mensen met een autoverzekering betalen mee aan dit fonds. Hoe meer mensen er doorrijden, hoe meer de premie voor iedereen zal stijgen”, legt expert autoverzekeringen Menno Dijcks van Independer uit.

Wegrijders veroorzaken flink wat schade. In 2022 keerde het Waarborgfonds zo’n 68,1 miljoen euro uit aan slachtoffers. “Ondanks een daling in de aangiften, ligt het schadebedrag in 2023 waarschijnlijk hoger door de sterke inflatie.”

Bron: Independer


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.