Een wachtrij op bedrijventerrein Legmeer

Run op gratis compost in Amstelveen: alles al snel op

Amstelveen - Dat gemeente Amstelveen vandaag gratis compost uitdeelde aan inwoners, was niet tegen dovemansoren gericht. De zakken compost vlogen vanmorgen de deur uit en waren rond 12.00 uur volledig op. Amstelveners die later kwamen grepen mis. 

De gratis compostdag is altijd in trek Amstelveen, maar dit jaar was het drukker dan anders.

Dat resulteerde erin dat de zakken compost al relatief vroeg op waren. Op bedrijventerrein Legmeer vormde zich vanmorgen een behoorlijke rij wachtenden richting de gemeentewerf, maar de routing was goed geregeld door de medewerkers van afvalbeheer en Amstelveners die op tijd waren konden relatief snel hun lading compost veilig stellen.

compostdag compost uitdelen amstelveen gratis dpdb.jpg
Rijen dik voor gratis zakken compost. Foto's: Davey Photography, Davey Baas

Wel was de compost sneller op de verwacht en dus moesten inwoners ook worden teleurgesteld. Per huishouden mochten er gratis vier zakken worden opgehaald. Het uitdelen van compost is een bedankje van de gemeente aan inwoners, voor het scheiden van afval.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 17:40

Amstelveen van voorheen (400)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 400 een oude foto van de  gemeentelijk reinigingsdienst, die in 1960 in colonne door Amstelveen trok.

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.