Man (27) krijgt 30 maanden celstraf voor sadistische horrorgijzeling van ex-vriendin

Amstelveen - Een 27-jarige man is veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk, vanwege de sadistische gijzeling van zijn toenmalige vriendin in en rond haar eigen huis in studentencampus Uilenstede afgelopen zomer. In de gijzelperiode werd de vrouw zwaar mishandeld, vernederd en (met de dood) bedreigd.

De vrouw werd in de bizarre gijzelperiode van tien dagen geslagen, geschopt en in haar been gestoken. Ze werd onder andere gedwongen midden in de nacht in een sloot te gaan zwemmen, door de modder te rollen, bladeren te eten en haar hoofd in een zelf gegraven gat steken. Onderwijl werd ze geschopt en geslagen.

De man pakte de telefoon en de laptop van zijn slachtoffer af waardoor ze geen hulp in kon inschakelen. Ook dreigde hij haar te steken en dood te maken wanneer ze met de politie zou bellen. 

In de periode werd de vrouw onder andere aan enkels en polsen vastgebonden en met een (plastic) stok geslagen. De man sloeg met die stok op haar schenen, armen en vingers, voornamelijk op plekken die al blauw waren van de eerdere mishandelingen, wat extra pijn deed. Hij liet zijn ex-vriendin kiezen tussen de plastic stok of voor stompen op haar hoofd. De man gaf ook een knie tegen haar vagina en trok aan haar haren tot de plukken eruit vielen.

Toen de politie haar aantrof was de vrouw bont en blauw. In de telefoon van de man werd ook een foto gevonden waarop de vrouw in een onderbroek vastgebonden op bed lag, met bloeduitstortingen over haar hele lichaam.

De Officier van Justitie had 18 maanden celstraf geeist, maar daar ging de rechter niet in mee: 'Verdachte heeft maar zeer beperkt openheid van zaken gegeven en heeft geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn gedrag. Dit baart de rechtbank zorgen met het oog op de toekomst. Gelet op de lange duur van de vrijheidsberoving, het harde en sadistische karakter van de bewezen verklaarde feiten en de onverschillige houding van verdachte ter terechtzitting (ook richting het slachtoffer), vindt de rechtbank de eis van de officier van justitie te laag.'

De man kreeg een celstraf van 30 maanden opgelegd, waarvan tien maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Ook oordeelde de rechter dat de man zich moet laten opnemen in een nader te bepalen instelling.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.