Bomenschool betaalt zich weer uit: nieuwe bomen en struiken langs Beneluxbaan

Amstelveen - Dankzij de Amstelveense Bomenschool  zijn er deze week nieuwe bomen en struiken langs een deel van de Beneluxbaan aangeplant.

Gisteren (20 maart) werden de nieuwe bomen en struiken van de Amstelveense Bomenschool aangeplant langs het vernieuwde fietspad ten zuiden van de Ouderkerkerlaan.

De berken, lijsterbessen, haagbeuken, meidoorns en gele kornoeljes van de Bomenschool zijn door kinderen in principe geplant en verzorgd voor het herstel van de beplanting langs de A9. De bomen worden zo groot, dat de gemeente ze nu alvast inzet langs andere wegen, zoals de Beneluxbaan.

De gemeente is druk bezig met een kwaliteitsverbetering van het hoofdfietsnetwerk langs de Beneluxbaan. Dat gaat fasegewijs, waarbij het noordelijke deel nog in voorbereiding is.

Groenwethouder Floor Gordon: 'Rond deze tijd in het voorjaar eindigt het plantseizoen. Overal in Amstelveen planten we nog bomen. We zijn trots dat we eigen kweek en inheemse soorten kunnen herplanten.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.