Archief Evert Zuiderent

Amstelveen van voorheen (395)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 395 een oude prentbriefkaart van de Keizer Karelweg.

Deze foto komt uit de jaren 50. Wat was het toen een rustige, statige weg met allure, met aan beide zijden van de weg de mooie huizen - en op deze foto met slechts één fietser op de weg; dat is vandaag de dag wel anders met het drukke verkeer.

In het midden van de foto is op de achtergrond de toenmalige Incassobank te zien. In het monumentale gebouw is al weer jaren een notariskantoor gehuisvest.

Historie Amstelveen

Heb jij oude foto’s (of historische informatie) van Amstelveen in je bezit die je graag wilt delen in de rubriek Amstelveen van voorheen? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl Amstelveen van voorheen en wij plaatsen 'm graag, indien gewenst met naamsvermelding.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.