Amstelveenpas meest gebruikt bij de HEMA

Amstelveenpas meest gebruikt bij de HEMA Foto: Amstelveenz

AMSTELVEEN - De Amstelveenpas, een kortingspas voor Amstelveners met een minimum-inkomen, wordt het meest gebruikt bij de HEMA. Ook de maaltijdvoorziening van Vita Amstelland is in trek en bij Zwembad De Meerkamp wordt de pas eveneens veel gebruikt.  


- Lees verder onder deze advertentie -

De nieuwe Amstelveenpas werd op 1 oktober vorig jaar geïntroduceerd. Amstelveen telde op 31 december vorig jaar ruim tweeduizend pashouders. Minima ontvingen de pas gratis in de bus via Gemeente Amstelveen.

1165 keer
In de eerste drie maanden van de pas werd 1165 keer gebruik gemaakt van het reguliere aanbod van de Amstelveenpas. Dit betreft kortingen op toegangsprijzen en aankopen bij de deelnemende aanbieders.

Meest gebruikt
De pas is het meest gebruikt bij de Hema en de maaltijdvoorziening van Vita, gevolgd door zwembad De Meerkamp. Verder is het goed te vermelden dat 25 Amstelveenpashouders het concert van het Amsterdams Operakoor hebben bezocht met de korting van de Amstelveenpas.

Speciale acties
In de periode van 1 december 2016 tot en met 8 januari 2017 zijn naast het vaste aanbod acties georganiseerd, om de bekendheid van de pas te vergroten en de doelgroep in de decembermaand een steuntje in de rug te geven. De Hema, het Sportbedrijf, bowling De Kegel, Cultuurcentrum Griffioen, Jumpers Indoor en Martinez Chocolade hebben in samenwerking met de gemeente een gratis entree of product aangeboden voor de pashouders.

Verzilveren
De pashouder kon één van de vijf acties direct verzilveren door de pas bij de aanbieder naar keuze te tonen. 527 pashouders hebben gebruik gemaakt van een van de decemberacties. Dit is ongeveer gelijk aan het aantal pashouders dat gebruik maakte van de aanbiedingenperiode van de ‘oude Amstelveenpas’.

Meer gebruikt
De pas wordt volgens wethouder Veeningen (D66) meer gebruikt dan ‘de oude pas’ doordat het aanbod van vaste kortingen fors is uitgebreid bij de invoering van de nieuwe pas. De deelname aan de tijdelijke acties is ongeveer gelijk gebleven.


Reacties