Eén boom moet de eerste zijn

AMSTELVEEN – In het Amstelveense kersenbloesempark, gelegen in het Amsterdamse Bos nabij De Poel, staat alvast één kersenboom in bloei. De vroege bloeier heeft kennelijk veel zin in het 15e Cherry Blossom Festival, dat 11 april 2015 wordt gehouden.

Op die datum wordt op Japanse wijze de komst van de lente (Sakura) gevierd. Amstelveen huisvest nog altijd de grootste Japanse gemeenschap van Nederland en zelfs de twee na grootste van Europa.

Vrouwennamen
15 jaar geleden schonk de Japan Women’s Club (JWC)  uit dank voor de Amstelveense gastvrijheid 400 kersenbomen, die fraai tot wasdom zijn gekomen. Saillant detail is dat 200 van de bomen in het park elk een vrouwennaam dragen. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Attractie
Het park in het Amsterdamse Bos trekt jaarlijks – en zeker in het voorjaar als alle bomen in bloemen staan - een flink aantal mensen.

Op de foto
De eerste kersenboom laat zijn bloesem alvast zien. (Foto: AMSTELVEENZ)


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 09:16

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

Amstelveen - Vorig jaar zorgde de eikenprocessierups voor veel overlast in Amstelveen en met name het Amsterdamse bos. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Corona Amstelveen gisteren 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen gisteren 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.