50 jaar Van Nieuwkerk: Meesters in tweewielers sinds 1966

50 jaar Van Nieuwkerk: Meesters in tweewielers sinds 1966

AMSTELVEEN - De grootste en vooral de beste worden: dat was de droom van Harry van Nieuwkerk, toen hij eind jaren zeventig de bescheiden in 1966 opgerichte fietsenspeciaalzaak aan de Lindenlaan overnam van zijn vader. Hij bouwde de relatief kleine winkel in een aantal decennia uit tot een indrukwekkend tweewielerconcern, waar niemand meer om heen kan.

Met fietsspeciaalzaken aan de Johannes Calvijnlaan en winkelcentrum Middenhoven en sinds enkele jaren Scooter XL op industrieterrein Legmeer slaagde de missie van Harry van Nieuwkerk glansrijk: hij werd de beste en de grootste van Amstelveen. Maar vorig jaar overleed de vormgever van het indrukwekkende familiebedrijf na een heldhaftig gevecht.

Levenswerk
Maar zijn levenswerk staat als een huis: Van Nieuwkerk bestond 1 juni jongstleden exact 50 jaar. Alsof zijn geest nog rondwaart, floreert Van Nieuwkerk Fietsen & Scooters als nooit te voren. Zijn drie zoons Nicky, Jimmy, Randy en zijn vrouw Karin, runnen vol overgave het indrukwekkende concern, dat zij de afgelopen jaren samen met Harry opbouwden.

Visionair
‘Ons voorbeeld, onze trots, ons alles’ staat op een groot fotoportret dat in de indrukwekkende showroom van Scooter XL aan de Bouwerij hangt. Natuurlijk, het gemis blijft groot, zeker nu hun grote voorbeeld het bijzondere jubileum niet mee maakt. ‘Hij is en blijft onze visionair,’ zegt Karin van Nieuwkerk. ‘We missen hem, maar we gaan door in zijn geest.’

Loyaal
En van aanpakken weten zij bij Van Nieuwkerk: alles staat in het teken van de zaak en de klant. Het familiebedrijf is overigens niet alleen zo sterk geworden door Van Nieuwkerk alleen: want ook de medewerkers zijn over het algemeen zeer loyaal en trouw gebleken. ‘We zijn een grote familie,’ zegt Karin. ‘Peter en Wilfred zijn al meer dan twintig jaar bij de zaak.’ Reden dat Van Nieuwkerk een ongekend klantenbestand heeft: binnenstappen bij Van Nieuwkerk voelt altijd vertrouwd.

Vuurwerk
Maar goed: fietsen en scooters dus, daar is Van Nieuwkerk groot mee geworden. ‘Vergeet het vuurwerk niet,’ zegt Karin direct. ‘We importeren ons eigen merk, China Red. Het was een andere grote passie van Harry en een groot succes. Ook in vuurwerk zijn we heel groot geworden.’

Scooters
Om bij de scooters te beginnen: Van Nieuwkerk is het grootste scooterbedrijf van de regio en de bekendste specialist: het assortiment is duizelingwekkend groot, evenals de showroom annex werkplaats aan de Bouwerij. De diverse merken vinden gretig aftrek, maar één merk steekt er al jaren met kop en schouders bovenuit: de Vespa. Nauwelijks aan te slepen en de Amstelveense scooter pur sang. Van Nieuwkerk heeft alle modellen, kleuren en maten opgelijnd staan.

Win een Vespa Primavera
Speciaal voor het 50-jarig jubileum verloot Van Nieuwkerk zelfs een hagelnieuwe Vespa Primavera. Bekijk de actie op de Facebook-pagina van Van Nieuwkerk of mail het antwoord op de vraag 'Welk jubileum viert Vespa ook dit jaar?' naar actie@amstelveenz.nl De actie van Van Nieuwkerk loop tot 31 juli 2016 en de winnaar wordt in augustus 2016 door Van Nieuwkerk bekend gemaakt. De scooter actie maakt onderdeel uit van spectaculaire jubileumstuntdagen die momenteel gaande zijn.

Fietsen
Fietsen, die heeft Van Nieuwkerk natuurlijk ook: de grote en ruime zaak aan de Calvijnlaan is een begrip in Amstelveen, maar dat geldt ook voor de zaak op winkelcentrum Middenhoven. De elektrische fiets is de laatste jaren in opkomst en Van Nieuwkerk weet daar uitstekend op in te spelen, met een kwalitatief hoogwaardig assortiment. Maar voor elk type fiets is Van Nieuwkerk de specialist.

Kom langs & Kijk online
En dan nog wat extra’s: je kan in de actieperiode ook je volledige aankoopbedrag terugwinnen. Reden genoeg dus om deze jubileummaand één van de vestigingen te bezoeken. Natuurlijk kun je ook online terecht: www.nieuwkerkscooters.nl. Fietsonderdelen en accessoires bestellen kan hier ook via de webshop www.fietsvakshop.nl; levering binnen 48 uur.

Meer informatie
Van Nieuwkerk Fietsen | Johannes Calvijnlaan 2-10 | Telefoon 020 641 13 35
Van Nieuwkerk FietsenBrink 80 WC Middenhoven | Telefoon 020 647 81 09
Van Nieuwkerk Scooter XLBouwerij 71e Industrieterrein Legmeer | Telefoon 020 345 61 19

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.12. Juni 2016

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties