SVU Volleybal doet opnieuw wereldrecordpoging

SVU Volleybal doet opnieuw wereldrecordpoging

AMSTELVEEN – De spelers van SVU Volleybal gaan opnieuw de uitdaging aan om het Guiness World record ‘langste volleybalwedstrijd ooit’ in handen te houden. Eind 2011 heeft SVU Volleybal het record verbeterd door een wedstrijd van 85 uur te spelen. Dit record is nog steeds in handen van SVU, maar de concurrentie hijgt in de nek.

Er zijn al meerdere pogingen geweest om dit record te verbreken. Daarom zullen spelers van SVU opnieuw de uitdaging aangaan om het record in eigen handen te houden.

Poging

Van 2 tot en met 6 januari 2017 gaan twee teams van 12 spelers de uitdaging aan. Er wordt gevolleybald volgens de officiële regels van de zaalvolleybal. Zes tegen zes in het veld, waardoor de andere spelers even rust hebben. De recordpoging vindt plaats bij Sportcentrum VU te Uilenstede, de thuishal van SVU.

‘Only Friends’
Met de recordpoging wordt geld opgehaald voor Only Friends. Only Friends is een sportclub voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Momenteel worden hier 24 verschillende sporten aangeboden aan meer dan 600 sporters. Only Friends is gevestigd in het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord.

Activiteiten
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende de wedstrijd. En de opbrengst van deze activiteiten gaat naar het goede doel. Verschillende (sport)workshops, een filmmarathon en de kookwedstrijd ‘Masterchef’ zijn enkele voorbeelden uit de randprogrammering.

Op vrijdag 6 januari om 15:00u hoopt SVU Volleybal het record te hebben verbroken. Doneren, sponsoren of een handje helpen? Kijk op www.svuvolleybal.nl/record of mail naar wrp100@svuvolleybal.nl

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties