Superstart van mosselseizoen bij Abina

AMSTELVEEN - Het officiële mosselseizoen begint officieel 8 juli, maar in het Amstelveense restaurant Abina aan de Amsterdamseweg zijn ze sinds vorige week al volop verkrijgbaar. 'Het liep direct storm,' zegt eigenaar Jeffrey Oudshoorn.

'Op goede dagen gaat er zo'n honderd kilo doorheen,' zegt Oudshoorn. 'We hebben vorige week gasten voor laten proeven en sindsdien staan ze op de kaart. Ze worden goed beoordeeld en daar zijn we blij mee. Door het warme zomerweer hebben we al heel veel pannen mogen uitserveren.'

In voorgaande jaren was Abina al meer dan eens winnaar van de Gouden & Zilveren Mossel, vanwege de grote verkoophoeveelheden en de gewaardeerde smaken. Abina presenteert de mosselen (onbeperkt) in vier varianten: naturel, provençaals, Zeeuws en lombok.

Op de foto
Het team van Abina serveert deze zomer weer volop mosselen; zoals elk jaar zijn ze ook nu weer bijzonder in trek. (Foto: Anko Stoffels)


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 09:16

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

Amstelveen - Vorig jaar zorgde de eikenprocessierups voor veel overlast in Amstelveen en met name het Amsterdamse bos. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Corona Amstelveen gisteren 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen gisteren 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.