[Visual Hoogeveen Architecten]

Woningbouwproject bij Heilige Geestkerk gepresenteerd

Amstelveen - Het ontwerp van het nieuwe woningbouwproject bij De Heilige Geestkerk in de Amstelveense wijk Keizer Karelpark is gisteren op een informatie-avond gepresenteerd. Het project, waarbij de kerk behouden blijft, gaat voorzien in 57 appartementen.

Het Amstelveense architectenbureau Hoogeveen Architecten, dat verantwoordleijk is voor het ontwerp en in het verleden al diverse prijzen won, was op de informatie-avond aanwezig en toonde diverse visuals.

Reacties

Op het project werd overwegend positief gereageerd, laat architect Arjan Hoogeveen desgevraagd weten. 'Maar natuurlijk waren er ook mensen die minder blij zijn met de plannen, met name enkele directe buren. Dat is begrijpelijk, maar over het algemeen was de strekking positief en is de avond druk bezocht. We hebben ook echt ons best gedaan om er iets moois van te maken', zegt Hoogeveen.

[Tekst gaat verder onder foto]

Resultaat

Wethouders Floor Gordon en Herbert Raat zijn ook trots op het project waarbij de kerk niet verloren gaat. Raat: 'Als college van B en W hebben vastgehouden aan de monumentale status van de kerk en de monumentale klokkentoren. Samen met collega Floor Gordon heb ik eensgezind opgetrokken bij dit dossier, en met resultaat. De nieuwe koopwoningen zorgen voor een betere mix van woningen in het oostelijk deel van het Keizer Karel Park. De kerk houdt een monumentale en maatschappelijke bestemming.'

Sectoren

De 57 koopwoningen in het project worden onderverdeeld in 34 middeldure appartementen en 23 vrije sectorwoningen, zo liet wethouder Gordon eerder via Twitter weten:


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.