Gemeente Amstelveen

Wethouder spreekt met rokende jongeren in Stadshart

Amstelveen - De gemeente streeft naar een rookvrij Amstelveen. In verband hiermee heeft wethouder Marijn van Ballegooijen vandaag in het Stadshart gesproken met rokende jongeren.

Naast het rookvrij maken van onder andere speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen, stimuleert de gemeente ook inwoners die willen stoppen met roken. Wethouder Marijn van Ballegooijen ging daarom het Stadshart in met preventiemedewerkers van Brijder Jeugd. Samen spraken zij met rokende jongeren.

Lastig

“Roken is niet meer van deze tijd, dat beseffen de meeste jongeren ook wel, maar stoppen is lastig”, zegt Van Ballegooijen vandaag in een persbericht van de gemeente. “De gemeente wil hen helpen met deze actie. Jongeren kunnen onder begeleiding van Brijder Jeugd stoppen.”

 “We introduceren daarnaast de ‘Stopstone app’ van het Trimbosinstituut”, vervolgt wethouder Frank Berkhout. “De app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Bij een moeilijk moment kun je in de app motivators bekijken die helpen om het stoppen vol te houden. Er worden goede resultaten mee geboekt. Dus we hopen dat ook Amstelveense jongeren hiermee makkelijker stoppen met roken.”

Wedstrijd

Om het stoppen nóg aantrekkelijker te maken schrijft de gemeente een wedstrijd uit. Jongeren maken kans op een sneaker-bon ter waarde van 100 euro. Om kans te maken moeten ze de Stopstone app downloaden en een eigen motivator ontwerpen. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Een printscreen van de motivator moeten ze vóór 15 april 2019 op Instagram plaatsen met #waaromikstop. De beste motivator wint de sneaker-bon.


Meer nieuws

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.