Ganzen bij de Ouderkerkerplas

Wandelpaden Ouderkerkerplas dicht vanwege vogels

Amstelveen / Ouderkerk - Omdat de Ouderkerkerplas een rustgebied is voor overwinterende watervogels, zijn de wandelpaden aan de zuid- en oostzijde zijn van de plas sinds deze week tot medio april 2020 afgesloten voor publiek.

De Ouderkerkerplas is voor veel soorten vogels de ideale plek om te overwinteren. Het water is een beetje zout en de plas is in het midden erg diep, dat maakt de kans klein dat de plas dichtvriest. Door de plas af te sluiten kunnen de vogels in alle rust naar voedsel zoeken zodat ze na de winter genoeg energie hebben om de terugvlucht naar het noorden te maken.

Vogelkijkhut

Vogelliefhebbers kunnen de duizenden smienten, kuifeenden, slobeenden, tafeleenden en diverse soorten ganzen goed bekijken vanuit de vogelkijkhut aan de zuidzijde van de plas. Meer informatie over het gebied is te vinden op www.groengebied-amstelland.nl.Onderstaand een weergave van de afgesloten wandelpaden. 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.