Wilfred Mooij

Waarom je al je verzekeringen bij één loket moet doen

Wilfred Mooij is ­financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de zorgverzekering. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunnen de diverse aanbieders eenvoudig worden vergeleken.

Dagelijks ontvangen wij schadeclaims voor verzekeringen die niet via ons lopen. Vaak blijkt achteraf dat die verzekeringen helemaal niet (meer) bestaan. Dat is zuur en dat mogen wij dan uitleggen en soms wordt ons dat nog verweten ook. Dat geeft niet want die Zwarte Piet (oeps…) pakken wij wel.

Maar ook constateren wij dagelijks dat soms al jarenlang bepaalde risico’s dubbel verzekerd zijn. Dan wordt er 2x premie betaald voor een risico dat echt maar 1x wordt uitbetaald als de schade zich voordoet. Dat is ook sneu en natuurlijk is die Zwarte Piet ook voor ons.

Voorbeeld

Makkelijk voorbeeld is de annuleringsverzekering als onderdeel van de doorlopende reisverzekering. Dan blijkt dat een goedbedoelend familielid die de reis ‘geregeld’ heeft ook een vinkje bij annuleren heeft gezet. Of de rechtsbijstandverzekering die ook bij een losse autoverzekering wordt afgesloten. Voor de zekerheid… zonde van het geld!

Geloof me, ik heb nog veel meer voorbeelden, maar ik ga je daar niet mee vermoeien. Ik zie ook dat er maandelijks keurig wordt betaald aan de uitvaartverzekering, terwijl het echte grote risico bij onverhoeds overlijden, het inkomensverlies van de kostwinner, over het hoofd wordt gezien.

Natuurlijk zijn verzekering niet leuk. Het is saai om je er in te verdiepen, het kost altijd geld en als je eens wat hebt betalen ze niet uit. Het zijn allemaal oplichters en zo komt het gesprek op de verjaardag weer op gang.

Persoonlijk contact

Hoe voorkom je dat? Nooit helemaal. Maar wel bijna helemaal door al je verzekeringen bij één loket onder te brengen en dat hoeft echt niet per sé bij Geijsel Kroon. Want er zijn zeker meer regionale adviseurs waar je een prima jarenlange band mee kan opbouwen en die je persoonlijke situatie kunnen inschatten. Dan heb je een gezicht waar je naar toe kan als er wat aan de hand is. Dat persoonlijke contact is ook een soort garantie tegen teleurstellingen.

Dus pak die map en die plastic zak! Zoek je adviseur uit en geef hem die map. Dan komt het allemaal goed. Dan betaal je niets te veel en ben je goed verzekerd!

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.