Voorzitter OA herkozen

Alphons Böggemann is herkozen als voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Dat wil zeggen: Hij is herkozen als bestuurslid, wat hij al sinds de start van de vereniging is, maar binnen orgaan kiest men de voorzitter. Maar in de praktijk betekent het gewoon dat Böggemann de derde periode (van vier jaar) als voorzitter ingaat. Als nieuw bestuurslid werd Jeroen Franken gekozen tijdens de dinsdag gehouden algemene ledenvergadering.

Tijdens het openbare deel van de vergadering zou het nieuwe college van B&W zich aan de vereniging voorstellen, maar dat liep anders, omdat de coalitie nog niet rond is. In restaurant De Kruidfabriek bij Lute, waar de vergadering werd gehouden, waren nu alleen de demissionaire wethouders Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) en Herbert Raat van Financiën (VVD) aanwezig, alsmede burgemeester Bas Eenhoorn. De laatste onderstreepte het belang van de OA, die hij ‘een dynamische club’ noemde. Volgens hem zijn ondernemers van groot belang voor de stad.

Hij pleitte voorts voor grote, sterke gemeenten, ook ten zuiden van Amsterdam. Amstelveen is er zo één, maar volgens rijksbeleid moeten er gemeenten van minimaal 100.000 inwoners komen (Amstelveen heeft er nu 90.000). Voor ondernemers zijn stevige gemeenten belangrijk, zei hij. “Die kijken niet naar bestuurlijke grenzen.”

Verdrietig

De burgemeester zei verder dat de coalitie er nu snel met komen. Als die er volgens de gemeentewet niet binnen twee maanden na de verkiezingen is, neemt de burgemeester de touwtjes in handen. “Dan neem ik de macht over dus”, grapte hij.

Herbert Raat zei niet trots te zijn op de vertraging die er kwam in de vorming van een college. “Als politiek hebben wij met zijn allen gefaald. Het is niet zo gegaan als wij hadden gehoopt, maar toch beter dan veel mensen denken. Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Het is verdrietig dat Peter Bot (demissionair wethouder van Burgerbelangen, red) moest terug trekken. Wij zijn er dag en nacht mee bezig voor de komende jaren weer een krachtig bestuur van de stad te vormen”, zei hij. Raat hoop dat binnen een of twee weken een nieuw college van B&W zich kan presenteren.

Op de foto v.l.n.r.: Belinda Visser (Eigenaar Kunstconsult), Benjamin Smalhout (Raadslid VVD), Darshan Sloot (Directeur OA), Tom Coumans (Raadslid VVD)


Bron: Amstelveenblog.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.