Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) bij halte Ziekenhuis Amstelland (archief)

Verbetering OV Amstelveen: ‘We zijn er nog niet’

Amstelveen – Volgens wethouder Rob Ellermeijer (VVD) zet Amstelveen met enkele wijzigingen in het Amstelveense Openbaar Vervoer-netwerk per 9 december 2018 een stap in de goede richting. ‘Maar we zijn er nog niet’, zegt Ellermeijer.

Dat buslijn 174 per 9 december een rechtstreekse verbinding gaat bieden tussen Ziekenhuis Amstelland – Busstation Amstelveen – het Oude Dorp en Raadhuis – de Amsterdamseweg en de Rembrandtweg. noemt Ellermeijer de belangrijkste wijziging van de nieuwe dienstregeling.

Nieuwe halte

‘Door de nieuwe route worden woon- en voorzieningscomplexen voor ouderen beter verbonden met het busstation, Ziekenhuis Amstelland en het Gezondheidscentrum Marne. Ook komt er een nieuwe halte aan de oostkant van Laan Walcheren. Het nieuwe routedeel van de 174 komt in plaats van de buslijnen 165, 166 en 167 waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.’

Verbinding Schiphol

Buslijn 199 gaat met extra vroege ritten starten vanaf de Bertha von Suttnerlaan in plaats van het huidige startpunt Westwijkplein. Hierdoor wordt een groter deel van Westwijk in de vroege ochtend verbonden met Schiphol. 

'Intensief overleg'

Met GVB, Connexxion en de Vervoerregio Amsterdam wordt volgens Ellermeijer intensief overlegd over verdere verbetering van het OV in Amstelveen.‘Zo is het OV-aanbod in de wijk bij de woon- en voorzieningscomplexen voor ouderen en gezondheidscentra op andere plekken in Amstelveen, nog een belangrijk aandachtspunt. Gelukkig blijven de partijen openstaan voor slimme wijzigingsvoorstellen. We blijven voortdurend in gesprek en strijden voor een beter OV in Amstelveen.'

Evaluatie

Begin 2019 volgt een evaluatie van het buslijnennet dat eind 2017 fors werd gewijzigd in Amstelveen. 'Hiervoor gaan we bewoners, ondernemers en forenzen actief hun mening vragen over het openbaar vervoer', zegt Ellermeijer.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.