Archief

Veel zorgen om schrappen buslijnen 347, 348 en 358 bij komst Uithoornlijn

Amstelveen - Inwoners die gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio hebben grote zorgen over het verdwijnen van de buslijnen 347, 348 en 358 als komende zomer de Uithoornlijn (Tram 25) gaat rijden.  

De vrees bestaat dat inwoners in onder andere Amstelveen en Uithoorn er flink op achteruit gaan als het op bereikbaarheid van het ov aankomt. Zoals bekend blinkt de nieuwe tramlijn 25 niet uit in betrouwbaarheid en daar bestaan veel zorgen over, maar ook neemt voor diverse inwoners de afstand naar het ov toe.

Afgelopen zomer konden reizigers een enquete invullen, waarin al werd gesteld dat de lijnen zouden verdwijnen. De planning van die enquete, midden in de zomervakantie, werd al niet gewaardeerd en kennelijk heeft de uitkomst van de enquete de plannenmakers niet op andere gedachten gebracht.

Petitie

Op social media regent het klachten over het intrekken van de buslijnen. Er is inmiddels een petitie gestart, omdat 'het schrappen van buslijnen 347, 348 en 357 Amstelveen en Uithoorn grotendeels afhankelijk maakt van het gebruiken van tram 25 en dit nog wel eens voor grote problemen zou kunnen zorgen'. 
Ga hier naar de petitie.

Lees hier: Bus 178 wordt ingezet in Amstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.