Wilfred Mooi, ffp Geijsel Kroon

Uw zorgverzekering wordt duurder, of toch niet?

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon. Met regelmaat schrijft hij columns voor AmstelveenZ, met tips en adviezen voor lezers. Deze keer over de veranderingen in de zorgverzekering en wat je kan doen om niet teveel te betalen.

10 euro per persoon per maand is dus bijna 500 euro netto per jaar voor een gezin met twee studerende kinderen. Toch een riant kerstdiner bij restaurant De Voetangel.

Dit jaar loont zich bij uitstek om toch eens die polis erbij te pakken en te starten met het vergelijken van uw zorgverzekering. De verschillen tussen de zorgverzekeraars zijn het afgelopen jaar steeds groter geworden. Bovendien krijgt u van ons een jaar lang gratis ongevallendekking ter waarde van € 25.000,-.

Tips
Lees onderstaande tips en zorg dat u over een paar weken de juiste polis heeft:

- Eigen risico
De hoogte van het wettelijk verplichte eigen risico is € 385,- per persoon per jaar en is dus niet gestegen ten opzichte van vorig jaar. U kunt dit vrijwillig verhogen met € 500,- per jaar tot € 885,- wat een gemiddeld voordeel met zich meebrengt tot 25 euro per maand.

- Geen eigen risico op aanvullende verzekering
Het eigen risico op de basisverzekering staat helemaal los van de aanvullende verzekering. U kunt dus gerust € 885,= eigen risico op de basisverzekering nemen terwijl u dan geen eigen risico op de aanvullende verzekeringen (fysiotherapie, bril, tandarts, alternatief etc….) heeft.

- Heeft u minderjarige kinderen?
Daar betaalt u bijna nooit premie voor, ook niet op de aanvullende verzekeringen. Verzeker uw kinderen dan op de polis van de ouder met de beste dekking.

- Collectiviteitskorting via ZorgverzekeringWijzer
Heeft u de zorgverzekering goed gecontroleerd en heeft u de vergelijking gemaakt maar ziet u dat u toch uitkomt bij uw eigen zorgverzekeraar? Dat zou best eens kunnen voor komen namelijk. Het is dan wel even goed om te kijken naar de prijs die op uw polisblad staat.

ZorgverzekeringWijzer
Indien u namelijk de zorgverzekering afsluit op de site ZorgverzekeringWijzer dan kunt u gebruikmaken van onze collectiviteitskorting tot wel 25% op de aanvullende polissen. Ook als u al verzekerd bent bij deze maatschappij, u kunt even contact met ons opnemen en wij helpen u graag bij het oversluiten naar het collectief.

Meer informatie
www.ZorgverzekeringWijzer.nl

Wilfred Mooij
ffp
Geijsel Kroon


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.