Archief: Rob Franken

Trajectcontrole N201: het gaat dan toch echt gebeuren

Amstelveen / Uithoorn - De trajectcontrole op de provinciale weg N201 bij Amstelveen en Uithoorn/Aalsmeer wordt vermoedelijk binnenkort actief. Het inmiddels aangelegde systeem bevindt zich momenteel in een testfase.

In november vorig jaar deed AmstelveenZ.nl al meerdere keren navraag naar het actief worden van het trajectcontrolesysteem op de N201 bij Amstelveen-Uithoorn/Aalsmeer, maar werd toen van het kastje naar de muur gestuurd. Het Openbaar Ministerie gaf meerdere keren aan niet over die beslissing te gaan. Ook provincie Noord-Holland, gemeente Amstelveen (die terecht naar het OM verwezen) en politie Amsterdam-Amstelland konden logischerwijs niets zinnigs zeggen over de N201-trajectcontrole.

N-wegen
Maar vandaag heeft het Openbaar Ministerie dan toch nieuws over de nieuwe trajectcontroles op N-wegen. Op de website van het OM wordt vermeld dat volgende week (24-2) namelijk het eerste trajectcontrolesysteem op een N-weg actief wordt: (nog) niet bij Amstelveen Uithoorn/Aalsmeer, maar op de N414 bij Bunschoten. Diverse media hebben dat nieuws inmiddels overgenomen.

Na de N414 worden dus ook de andere trajectcontrolesystemen op provinciale wegen aangezet (waaronder dus op de N201 bij Amstelveen-Uithoorn-Aalsmeer - maar wanneer precies is niet bekend).

Handhaven
Het handhaven met trajectcontrolesystemen op het provinciale wegennet is volgens het OM nieuw. Tot nu toe zijn er alleen trajectcontrolesystemen langs rijkswegen. Het afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen, zo ook op de N201, de systemen al aangelegd. Deze bevinden zich nog in testfase. Het systeem op de N414 is het eerste dat aangaat en daadwerkelijk gaat handhaven.

Twintig N-wegen
In totaal wordt de trajectcontrole ingevoerd op 20 N-wegen, zoals eerder bekend werd gemaakt. In de trajectcontrolegebieden worden overtredingen van de maximum snelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximum snelheid.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.