AmstelveenZ

Toren Urbanuskerk Bovenkerk gaat open voor publiek op 25 mei

Amstelveen - De toren van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk zal op 25 mei 2019 voor het eerst na de brand in het najaar van 2018 weer open worden gesteld voor publiek.

Op 25 mei 2019, de verjaardag van Amstelveen, kunnen belangstellenden van 10.00 tot 17.00 uur met een gids van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus de toren beklimmen tot aan het uitkijkpunt op circa 27 meter hoogte. De activiteit maakt onderdeel uit van het nieuwe evenement 24HAmstelveen. Op deze dag zijn talloze bijzondere activiteiten verspreid door de gemeente te beleven.

‘25 mei is de verjaardag van Amstelveen én de naamdag van onze patroon Heilige St. Urbanus’, meldt de stichting Vrienden. ‘Het is het groot feest in Bovenkerk.. U krijgt uitleg over de bijzonderheden van onze kerktoren en u bezoekt het museum. Tevens kunt u bij een uitkijkpunt onze zwaar beschadigde kerk zien. Aan de voet van de toren zijn er allerlei kraampjes en andere activiteiten.’

Chocolade-fontein: feestelijke actie vanaf 10.00 uur

Op deze feestdag start ook de verkoop van de speciale St. Urbanus Chocolade. Belangstellenden kunnen op 25 mei  aardbeien dopen in een fontein van St. Urbanus Chocolade. ‘Een hemelse traktatie. Voor de kinderen hebben we ook een heerlijke St. Urbanus Chocolade traktatie’, aldus de organisatie.

De repen zijn verkrijgbaar in drie smaken melk, puur en wit. De reep kost 5 euro per stuk en van elke verkochte reep gaat meer dan 3 euro naar de kerk. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.helponsuitdebrand.com.

De speciale dag en choco-proeverij wordt mede mogelijk gemaakt door Martinez Chocolade, Drukkerij Reijnen Media, Pré Print en Mail, JHV Vormgeving en de medewerking van tientallen verkooppunten.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.