Deelscooters die het trottoir blokkeren

Toekomst deelscooters onzeker in Amstelveen: 'We willen deze overlast niet'

Amstelveen - De toekomst voor deelscooters blijft uiterst onzeker in Amstelveen. Nadat wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) eerder al zijn onvrede uitte bij NH Nieuws over de overlast van deelscooters en aangaf in principe niet met meer met de vervoersvorm door te willen,  ziet hij nog geen verbetering en is zijn mening nog niet veranderd. Integendeel.

Raat is na de publicatie op NH Nieuws benaderd door in ieder geval een deelscooter-exploitant met het verzoek tot een gesprek, zo laat de wethouder desgevraagd weten.

Beter praten met medewerkers

Hij slaat dat gesprek niet af, maar is benieuwd welk doel praten nog heeft: 'We kunnen praten tot we een ons wegen, maar het probleem is bekend. Ze kunnen beter een gesprek voeren met de medewerkers en de gebruikers zodat de overlast stopt. We zien nog steeds dagelijks dat de deelscooters overlast veroorzaken,' zegt Raat, die vindt dat de exploitanten er niet in slagen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Geen nieuw contract

Raat liet vorige week weten nu op het standpunt te staan de contracten van de twee exploitanten (in Amstelveen zijn Felix en Check actief) niet te willen verlengen vanwege de steeds weer terugkerende overlast. De 5-jarige contracten lopen respectievelijk in het najaar van 2024 en 2026 af; Check kwam pas later op de Amstelveense markt.

Foutparkeren

Foutgeparkeerde deelscooters zijn een bron van ergernis voor diverse inwoners. Ze blokkeren geregeld stoepen of vuilcontainers of staan op plekken waar ze niet horen. 'We willen deze overlast gewoon niet in Amstelveen,' zegt Raat vastberaden. Actief voor Amstelveen vroeg recent aandacht voor de aanhoudende overlast van deelscooters en vuurde vragen op het College van B en W af; het probleem steekt sinds de introductie van de scooters steeds weer de kop op.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.