De Amstelveense raadszaal

SP boycot afscheidsetentje gemeenteraad

AMSTELVEEN – De SP Amstelveen weigert deel te nemen aan een afscheidsetentje tijdens de gemeenteraadsvergadering op 28 maart 2018 en is voornemens ook de vergadering zelf te boycotten.

De Amstelveense raad heeft besloten om de vergadering te vervroegen naar 16.00 uur (i.p.v. 20.00 uur) en het afscheid nemen van oud-raadsleden te laten beginnen om 17.30 uur. ‘Reden voor de vervroeging is dat dan de raadsleden met zijn allen een afscheidseten kunnen houden. Reden voor de SP het eten te boycotten en mogelijk ook de raadsvergadering’, meldt de SP in een persbericht.

Eigen feestje

Lijsttrekker Patrick Adriaans: ‘De raadsvergaderingen in Amstelveen beginnen altijd om acht uur, behalve met de kadernota, maar daar zijn inhoudelijke redenen voor. Een raadsvergadering vervroegen, omdat je een eigen feestje belangrijker vindt is een gotspe! Sowieso zien wij het nut er niet van in om met zijn allen te gaan eten, op kosten van de belastingbetaler. Dus het eten boycotten we sowieso.’

Vrij nemen

Doordat de raadsvergadering is vervroegd naar 16.00 uur zullen mensen vrij moeten nemen om deze bij te kunnen wonen. Later is er in ieder geval afgesproken dat het afscheid nemen om 17.30u begint. De SP vindt het logisch dat een drukke inhoudelijke agenda zoals de kadernota deels overdag plaatsvindt, en dat dan de raadsleden gezamenlijk met de mensen op de publieke tribune gaan eten. Een raadsvergadering verplaatsen om niet inhoudelijke redenen vindt de partij onjuist. Het liefst werkt de SP daar niet aan mee.

Ritueel

Adriaans: ‘De agenda van de raad, op 28 maart, dus na de verkiezingen, heeft niet veel om het lijf en is vooral een ritueel van afscheid nemen. Het is nu nog niet helemaal duidelijk of er bespreekstukken op de agenda komen. Als de agenda alleen hamerstukken kent zal de SP niet komen. Als SP vonden we de raadsvoorstellen die nu in de raad komen allen hamerstukken voor de raad. Wij zullen in de fractie n.a.v. de agenda bespreken of we toch komen omdat we onze volksvertegenwoordigende taak serieus nemen. Dus het eten boycotten we, de raadsvergadering houden we nog in overweging.’

Installatie

Op 29 maart is de installatie van de nieuwe raad, daar zal de SP zeker wel aanwezig zijn.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.