Pixabay.com

SP Amstelveen pleit voor goede schuldhulpverlening

Amstelveen - De Socialistische Partij krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders in de schuldhulpverlening. De SP wil dan ook meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening.

Woensdag 26 februari staat de gemeentelijke schuldhulpverlening op de agenda van de commissievergadering Burgers en Samenleving. Een rapport van de Rekenkamercommissie bevestigde recent dat de gemeente geen managementcijfers heeft om controle door de gemeenteraad te laten uitvoeren.

Onmenselijk
Burgerraadslid Wil Roode van de SP Amstelveen: 'Wij  spreken veel met mensen, zo ook met een Amstelveense die nu na negen jaar eindelijk klaar is met schuldsanering. Dit is onmenselijk. Helemaal als je weet dat mensen in de schuldsanering kunnen komen na een scheiding of door schulden met de belastingdienst.'

'Dergelijke omstandigheden maken de situatie voor de betrokken personen erger dan de schuld die er in eerste instantie was. Daarom willen wij als SP dat de gemeente een convenant sluit met bewindvoerders die wel het verschil willen maken voor mensen met problemen'.

Gemeenteraad 
Daarnaast wil de SP meer controle op het college om het voor de gemeenteraad jaarlijks inzichtelijk te maken hoe lang en hoeveel mensen in de schuldsanering zitten. 'De gemeenteraad moet haar controlerende taak kunnen uitvoeren en dat konden we niet,' aldus  Wil Roode: 'Ik ben verheugd dat het college nu eindelijk tot inkeer is gekomen  en inziet dat ook jonge mensen in de problemen kunnen komen en zij nu wel voor schuldhulpverlening in aanmerking komen evenals de vergeten groep ZZP’ers.'


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 09:16

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

Amstelveen - Vorig jaar zorgde de eikenprocessierups voor veel overlast in Amstelveen en met name het Amsterdamse bos. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Corona Amstelveen gisteren 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen gisteren 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.