Gemeente Amstelveen

Soepele inschrijving nieuwe studenten Vrije Universiteit

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens bracht afgelopen dinsdag een bezoek aan de campus van de Vrije Universiteit (VU). Deze week melden circa 500 internationale studenten zich aan op de campus.

Daar kunnen zij in één keer alle zaken regelen die nodig zijn voor hun studie en verblijf in Nederland. De VU organiseert deze inschrijving samen met DUWO Studentenhuisvesting en de gemeenten Amstelveen en Amsterdam. De burgemeester werd rondgeleid door bestuurders van de VU en DUWO studentenhuisvesting en sprak met een aantal studenten.

Wegwijs gemaakt

Burgemeester Tjapko Poppens: “De internationale studenten worden goed opgevangen en meteen wegwijs gemaakt in hun nieuwe omgeving. Dat past bij Amstelveen als diverse stad met veel verschillende nationaliteiten. Wij willen dat de studenten zich welkom voelen in onze stad, maar deze werkwijze heeft ook praktische kanten. Behalve dat studenten in één keer al hun zaken kunnen regelen, weten wij als gemeente zeker dat de studenten geregistreerd worden als inwoner. ”

De studenten worden van Schiphol opgehaald en naar de campus gebracht. Daar zitten verschillende instanties om de studenten op weg te helpen met onder andere hun studie, huisvesting op Uilenstede of een andere campus, een bankrekening, internetaansluiting en een fiets. Er zijn medewerkers van Publiekszaken van de gemeente aanwezig om studenten in te schrijven bij de gemeente en hen de nodige informatie over Amstelveen te geven.

Campus Uilenstede in Amstelveen is met circa 3400 studenten de grootste studentencampus van Noord-Europa.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.