Femke Looijen (KinderRijk) samen met Feresteh Jafari, die heel blij is met de ondertekening van haar contract - en wethouder Van Ballegooijen

Snel aan de slag dankzij Banenmarkt Amstelveen

Amstelveen – Een banenmarkt georganiseerd door Werkplein Amstelveen heeft diverse inwoners snel aan een baan geholpen. Op de banenmarkt waren meer dan 100 werkzoekenden en 25 werkgevers aanwezig.

Inmiddels worden de eerste contracten na de markt ondertekend. Het doel van de markt was om meer mensen door verkorte, arbeidsmarktgerichte (leer-werk) trajecten te laten werken. Op deze banenmarkt met werkgevers konden inwoners die op zoek zijn naar werk en benieuwd zijn naar de mogelijkheden gelijk informatie krijgen en een match maken.

KinderRijk
Voor KinderRijk leidde de markt tot drie nieuwe medewerkers die gelijk aan de slag kunnen. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk & Inkomen) was aanwezig bij de feestelijke ondertekening van de Kinderrijk-contracten. Hij is verheugd dat bij KinderRijk direct drie mensen aan de slag kunnen: ‘Het is belangrijk voor inwoners om een baan te hebben en mee te kunnen doen. Zo kunnen ze ook mensen ontmoeten. Door de krapte in de arbeidsmarkt in onder andere de zorg, ICT en onderwijs zijn er ook volop kansen voor mensen die er een tijd uit zijn geweest.’

Amstelveen gaat dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde krapteberoepen’
Marijn van Ballegooijen, wethouder Werk & Inkomen

Van Ballegooijen zegt stelt dat het Werkplein Amstelveen een bredere campagne gaat voeren om meer inwoners naar werk te begeleiden. Op het Werkplein kunnen alle inwoners terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding: ‘Amstelveen gaat dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners aan het werk te helpen en de problemen door de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.’ 

Werkplein
Het Werkplein AA is voor alle inwoners die werk zoeken en bedrijven in de gemeenten Amstelveen. Je krijgt informatie, hulp en training. Daardoor heb je meer kans op een nieuwe baan. Je kunt gebruik maken van onze computers om naar werk te zoeken en te solliciteren. De medewerkers helpen je graag. Ook organiseert het Werkplein ontmoetingen met bedrijven die banen voor inwoners hebben. Het Werkplein zit in het raadhuis van Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de website www.werkpleinaa.nl.

Samenwerking
KinderRijk heeft een samenwerking met het ROC Amstelland voor Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Kinderrijk heeft 15 BBL-kandidaten in de klas die de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker op MBO-4 niveau gaan volgen. Het traject zal 6 februari van start gaan. De kandidaten moeten minimaal 24 uur werken en gaan 1 dag in de week naar school. Vanuit de Meet & Greet zijn nemen drie kandidaten deel aan deze werkleertraject. 


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 09:16

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

Amstelveen - Vorig jaar zorgde de eikenprocessierups voor veel overlast in Amstelveen en met name het Amsterdamse bos. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Corona Amstelveen gisteren 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen gisteren 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.