Davey Photography, Davey Baas

Schietpartij Westwijk: gebiedsverbod voor neergeschoten bewoner verlengd

Amstelveen - De Westwijk-bewoner die op 19 maart 2019 voor zijn huis aan Grote Wielen in Westwijk onder vuur werd genomen, mag nog eens twee maanden langer niet in (de omgeving van) zijn huis komen. Burgemeester Poppens heeft zijn gebiedsverbod met 8 weken verlengd.

Eerder kreeg de man, die samen met zijn dochter onder vuur werd genomen (beiden raakten gewond), al een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd in de omgeving van de Grote Wielen: dat verbod liep tot 10 juni 2019, maar  gaat nu dus minimaal 8 weken langer duren.

Daartoe heeft burgemeester Tjapko Poppens 'op basis van beschikbare informatie' besloten. Hij schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat de politie de zaak, die ook in Opsporing Verzocht aan de orde kwam, nog altijd in onderzoek heeft. Poppens meldt de onwtikkelingen nauwlettend te volgen om in overleg met politie en het OM straks opnieuw te besluiten of het verbod weer verlengd moet worden of weer kan worden opgeheven.

De gemeente spreekt van 'vermoedelijk een gerichte aanslag in het criminele circuit'. Het gebiedsverbod werd destijds opgelegd om de rust in de wijk te herstellen; de schietpartij zorgde voor veel onrust bij omwonenden.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.