Russische musici openen nieuw concertseizoen in Kruiskerk

Russische musici openen nieuw concertseizoen in Kruiskerk Foto: Kruiskerk Amstelveen

Amstelveen - In de Kruiskerk gaat zondag 1 september een nieuw seizoen Kruiskerkconcerten van start. Voor het openingsconcert zijn twee Russische musici uitgenodigd. De aanvang is 12.00 uur. De toegang is gratis. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur.


- Lees verder onder deze advertentie -

Na afloop is er een deurcollecte om de voortgang van de maandelijkse koffieconcerten te kunnen bekostigen. Meer informatie is ook te vinden op de website.

Goede akoestiek

In de kruiskerk worden regelmatig concerten met klassieke muziek gegeven. De akoestiek van de kerk leent er zich goed voor. Ook in het komende seizoen zijn er weer vrij toegankelijke koffieconcerten die maandelijks op een zondag om 12.00 uur worden gehouden.

Deze keer verzorgen de Russische hoboïst Vladimir Skliarenko en pianiste Elena Lelchuk het openingsconcert. Beiden traden al eerder (2016) met succes in de Kruiskerk op. Toen bekend werd dat ze in september een tournee door West-Europa zouden maken, zijn ze uitgenodigd voor dit openingsconcert. Ze worden bij enkele composities ondersteund door organist Peter Ouwerkerk die hen heeft leren kennen op een van zijn concertreizen in Oost-Europa.

Aantrekkelijke mix

Onder de titel Classical  secrets hebben de Russische musici een aantrekkelijke mix samengesteld van bekende en minder bekende werken van Vivaldi, Mozart, Bellini, Grier, Grovlez, Rodrigo en Løvland.  


Reacties