Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

De pontjes gaan vanaf zaterdag 13 april weer varen, terwijl  het vaarseizoen al op 1 april van start gaat. Door de brugwerkzaamheden kunnen de pontjes niet tijdig naar hun locaties worden gebracht.

Locaties afvaart
De Smient vaart heen en weer over de Amstel tussen de Amsteldijk (Kalfjeslaan) en de Ouderkerkerdijk.  De Fuut ligt ter hoogte van de Nesserlaan in Amstelveen en gaat op en neer naar het vogelrijke gebied De Ronde Hoep. 

Vaarschema
De pontjes varen vanaf 13 april  tussen 12:00 uur en 18:00 uur. In april alleen nog op zaterdag en zondag. Van mei tot en met augustus varen ze dagelijks en in september ook alleen op zaterdag en zondag.

Betalen met PIN
Een enkel vaartochtje met de pontjes kost een euro per persoon. Een 10-rittenkaart kost 8 euro en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. Aan boord kan uitsluitend met pin betaald worden.

Meer weten over Groengebied Amstelland? www.groengebied-amstelland.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: vrijmarkten al vroeg op gang, regen spelbreker

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw weer vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.