Politievoertuig betrokken bij aanrijding na achtervolging in Stadshart

Politievoertuig betrokken bij aanrijding na achtervolging in Stadshart Foto: VTF, Vivian Tusveld

Amstelveen - Een politievoertuig is woensdagavond betrokken geraakt bij een aanrijding met een voetganger bij een achtervolging van een scooterdief in Stadshart Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De politie had de scooterdief in de smiezen gekregen op camerabeelden en ging er direct op af om hem aan te houden. De dief wist nog net weg te rijden; tijdens de achtervolging op de scooterrijder kwam de scooterbestuurder ten val aan de Rembrandtweg, vlakbij de ingang van het winkelcentrum ter hoogte van het regenboogzebrapad. De scooterdief vluchtte na de val het winkelcentrum in.

Voetganger gewond en in ziekenhuis

In de hectiek van de achtervolging kwam een politiebus in aanrijding met een voetganger die net het winkelcentrum uit kwam. De voetganger raakte daarbij gewond en werd in eerste instantie naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. 

De politie meldt dat de voetganger licht gewond raakte en dat hij bij de aanhouding wilde helpen, maar de aangereden man meldt zelf dat dat niet het geval is en dat hij werd aangereden door een aanstormende politiewagen.

Het slachtoffer is er naar verluidt slechter aan toe dan in eerste instantie gedacht. Na een opname in een ziekenhuis in Amsterdam, waar hij werd bijgestaan door een agent, mocht hij naar huis, maar daar stortte hij volledig in en inmiddels is hij in een ander ziekenhuis opgenomen. De voetganger kwam bij de aanrijding onder de politiebus terecht en viel daarbij ook met zijn hoofd op straat.

De voetganger is er niet best aan toe en moet vandaag een CT-scan ondergaan wegens onder andere beknelling aan beide benen.

Scooterdief aangehouden

De scooterdief zelf werd korte tijd na de achtervolging uiteindelijk voor de bibliotheek aan het Stadsplein aangehouden met behulp van een omstander  De snorfiets is door de politie in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verhoor. De politie vermoedt dat hij mogelijk is te koppelen aan meerdere bromfietsdiefstallen.

De politie bedankt via Facebook alle hulpvaardige omstanders en getuigen voor hun hulp bij het optreden, waardoor de scooterdief ingerekend kon worden. Het incident vond even voor half zeven plaats. Er was veel politie aanwezig op de Rembrandtweg vlakbij bij het Stadsplein.

Foto's: VTF, Vivian Tusveld

In juni dit jaar was ook een politievoertuig betrokken bij een aanrijding in het Stadshart; toen werd een motoragent geschept op de Keizer Karelweg voor het Cobra Museum. In 2018 raakten twee politie-auto's betrokken bij een zware aanrijding op de kruising Beneluxbaan-Sportlaantoen zij onderweg waren naar een spoedmelding.


Reacties