Eigenaresse van Patagonias, Nuria Perez
Advertorial Zakelijk

Patagonias doet alles voor de beste smaak

Amstelveen – We weten inmiddels dat je bij Patagonias terecht kunt voor het beste ijs en heerlijke lekkernijen. ‘En om deze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we bewuste keuzes voor de zaak gemaakt’, vertelt eigenaresse Nuria.

Nuria doelt hier onder andere op de Pozzetti van Ifi.it vriezers, die gebruikt worden om het ijs in te bewaren en van waaruit het ijs ook wordt verkocht. De vriezer is volledig gesloten. ‘Wij hebben dus geen vitrine waarin je het ijs ziet liggen. Het ijs zit namelijk beschermd van de buitenlucht waardoor de temperatuur constant blijft en er geen stabilatoren gebruikt hoeven te worden. Zo houden we het ijs op perfecte temperatuur.’

Dit zorgt er tegelijkertijd voor je dat je het ijs niet kunt zien. ‘Maar het gaat niet om het zien, het gaat om de beste smaak. Wij doen alles voor de beste smaak. En dus laten we klanten het ijs graag proeven’, vertelt Nuria enthousiast. En met het proeven komt het wel goed. Er zijn namelijk maar liefst 56 smaken ijs te proberen.

Geen ‘bolletjes’

Een andere bewuste keus van de ijssalon aan de Johannes Calvijnlaan is dat ze geen bolletjes ijs verkopen. ‘We verkopen small, medium en large bakjes of hoorntjes. Ook dat is om de kwaliteit te waarborgen’, zegt Nuria.

IJsbolletjes creëer je met een ronde ijsschep, legt de eigenaresse uit. ‘Die je na iedere schep met water omspoelt. Dit water komt in het ijs terecht en er vormen zich ijskristallen. Wij gebruiken daarom spatels om te scheppen, per smaak één. Deze spatels maken geen bolletjes en dus verkopen we geen bolletjes maar scheppen we ijs op hoeveelheid.’

Het voordeel van deze manier van ijsscheppen is dat je bij een klein ijsje tóch verschillende smaken kunt kiezen. Een klein bakje is goed voor twee smaken, medium voor drie en groot voor vier smaken. Deze manier van ijsscheppen zorgt er overigens ook voor dat smaken niet met elkaar in aanraking komen. ‘En dat mensen met bijvoorbeeld een noten of melkallergie gewoon ijs kunnen komen eten.’

Ook thuis

Wist je dat je het ijs van Patagonias ook thuis kunt serveren? Het ijs is te verkrijgen in kwart, halve of hele liter speciale thermo-bekers. En is ook online te bestellen via Uber-Eats. En heb je een feestje vanaf 20 personen dan kun je zelfs de speciaal ontwikkelde ‘Gelato box’ bestellen. Dat is een rijdende ijsco-kar die je op locatie kunt neerzetten. Zo kun je de ijsjes zelf serveren of laten serveren door medewerkers van Patagonias. Als fris tussendoortje of heerlijk dessert.

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | WhatsApp 06 18 38 72 74 | Instagram @patagonias.ijs | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.