Paaswerkzaamheden: Lijn 5 drie dagen uit roulatie & (geluids-)overlast verwacht

Amstelveen - Tramlijn 5 gaat vanavond om 19.00 uur uit de Amstelveense roulatie en zal de komende drie dagen (20, 21 en 22 april 2019) niet rijden op het traject Amstelveen-Buitenveldert in verband met werkzaamheden rond de vernieuwing van de Amstelveenlijn. Ook automobilisten, fietsers en omwonenden moeten tijdens het Paasweekiende rekening houden met extra hinder.

Naast ov-reizigers, die zijn aangwezen op bus 45, kunnen ook automobilisten, fietsers en omwonenden het komende Paasweekeinde extra hinder ondervinden.Ook is er sprake van hinder voor de bussen 45 en 55 die op hun route bijvoorbeeld te maken krijgen met rijstrookafzettingen. 

Omwonenden kunnen tijdens Pasen door de werkzaamheden langdurige geluidsoverlast ervaren in de omgeving van Kronenburg, Zonnestein, Amstelveen Centrum, Ouderkerkerlaan en Gondel-Turfschip (bij laatstgenoemd gebied ligt het opslagterrein). Aannemer VITAL werkt het Paasweekeinde namelijk non stop door.

Afsluitingen

Voor wegverkeer is tijdens het paasweekeinde de volledige Handelsweg (tussen de van Heuven Goedhartlaan en de Beneluxbaan) en de Beneluxbaan in zuidelijke richting (tussen de afrit Oranjebaan en de toerit bij Ouderkerkerlaan) afgesloten.

Autoverkeer naar het zuiden van Amstelveen wordt omgeleid vanaf de Beneluxbaan via de Oranjebaan, Burgermeester Boersweg en Groenelaan. Autoverkeer vanuit het Stadshart richting de Beneluxbaan wordt omgeleid via de van Heuven Goedhartlaan, de Meander en Keerpuntweg.

Het Stadshart blijft bereikbaar via de Mr. G. Groen van Prinsterenlaan en de van Heuven Goedhartlaan. Voor wegverkeer naar Amsterdam over de Beneluxbaan blijft 1 rijstrook beschikbaar.

Fietsers

Ook het fietspad ten zuiden van de Handelsweg is afgesloten, fietsers worden omgeleid via de fietstunnel naar de andere zijde van de Beneluxbaan. Ook wordt het fietspad ten westen van de Beneluxbaan afgesloten, fietsers worden omgeleid over de van Heuven Goedhartlaan.

Op dinsdagochtend 23 april om 5.35 uur moet tram 5 weer conform dienstregeling gaan rijden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.