Suzanne Piet (PvdA)

Opnieuw jong raadslid voortijdig uit gemeenteraad Amstelveen

Amstelveen – PvdA-raadslid Suzanne Piet stopt na nog geen twee jaar met haar werkzaamheden voor de gemeenteraad van Amstelveen.

Vorig jaar nam ook al een jonge politica (Stephanie Schilder van D66) vroegtijdig afscheid van de raad omdat ze het raadswerk niet langer kon combineren met haar werkzaamheden.

Naar Den Haag
Piet stopt omdat ze verhuist naar Den Haag, waar ze afgelopen september is begonnen als Rijkstrainee. De kansen die ze binnen dit uitdagende traineeship krijgt (woordvoerdersteam van het Ministerie van Buitenlandse Zaken )  wil ze ten volste benutten.

Volledig voor het werk 
Piet (25) meldt in haar opzeggingsbrief aan de burgemeester dat ze zich volledig wil kunnen inzetten voor haar functie in Den Haag en haar reistijd wil beperken. Ze woont in Amstelveen Zuid, maar vertrekt dus naar Den Haag.

Beslissing valt zwaar
Piet was sinds maart 2018 raadslid voor de PvdA en heeft als portefeuille het sociale domein. Ze stelt in de brief dat de beslissing zwaar valt. ‘Ik heb de afgelopen drie jaar dat ik actief was voor de PvdA in Amstelveen ervaren als de meest leerzame periode van mijn leven. Met veel respect heb ik gezien hoe de zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, culturele instellingen en sportverenigingen Amstelveen maken tot de mooie stad die het is.”.

Stadsgesprek
Tijdens haar periode vroeg ze aandacht voor werkende gevallen en schrijnende gevallen. Daarnaast was ze actief bij het selecteren van de kinderburgemeester, het leerlingendebat en als vertegenwoordiger in het Amstel Meerlanden-raadsledenplatform. Ook heeft ze een stadsgesprek geïnitieerd over hoe we in een internationaal Amstelveen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Dit stadsgesprek vindt later dit jaar plaats.

Op 11 maart 2020 neemt de gemeenteraad afscheid van het PvdA-raadslid. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.