Omgaan met geld: cursus in Amstelveen

Amsteveen - Moeite met rondkomen en wat meer zicht op je uitgaven hebben? In Amstelveen gaat dit najaar een training 'Omgaan met geld' van start bij Participe Amstelland.

Rondkomen met inkomen is een hele opgave. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor dat niet lukt. Mensen met een laag salaris of een uitkering of mensen die gescheiden zijn hebben het vaak moeilijk.

Dure en goedkope maanden

De training gaat in op het ordenen van de financiële administratie. De deelnemer leert onder meer een maandbegroting en een jaarbegroting te maken. Zo krijgt men een beter zicht op de dure en de goedkope maanden. De deelnemer leert om zijn inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat hij weloverwogen beslissingen kan nemen en financiële problemen kan voorkomen, en zelfs eens iets kan kopen waar anders nooit geld voor is.

De training wordt begeleid door gekwalificeerde maatschappelijk werkers en is opgezet voor inwoners van Amstelveen, maar ook van Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer.

Schulden en betalingsachterstanden

In de training komen ook schulden en betalingsachterstanden ter sprake, en hoe de deelnemer hiermee kan omgaan. Andere onderwerpen die in de training aan bod komen zijn schulden, sparen, verzekeringen en toeslagen. Over deze onderwerpen wordt gerichte informatie gegeven door o.a. een medewerker van schuldhulpverlening en een beschermingsbewindvoerder.

Voorbijeenkomst en start training

Op dinsdagavond 6 november 2018 van 18.30-20.30 uur 2018 start een nieuwe training Omgaan met Geld bij Participe Amstelland. De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats.
Deze vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober 2018 van 18.30-20.30 uur, Dr. W. Dreesweg 2 te Amstelveen.  De training start daarna op 6 november 2018 en bestaat uit zeven bijeenkomsten op dinsdagavond van 18.30-20.30 uur. Ook op Dr.W. Dreesweg 2 in Amstelveen.

Aanmelden verplicht

Informatie en aanmelding: Aanmelden voor deze training is noodzakelijk.
Wilt u zich aanmelden, of wilt u meer informatie over deze training? Dan kunt u bellen met Adrienne Bosch, maatschappelijk werker van Participe Amstelland op tel. nr. 020 5430440/ 06-23053825 e-mail: a.bosch@participe.nu. Of u belt met Koba van Veen, maatschappelijk werker van Participe Amstelland, 020- 5430440 / 06-45150603, e-mail; k.van.veen@participe.nu


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.