De wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer (rechts) proosten met de vrijwilligers van de Voedselbank. [Gemeente Amstelveen]

Nog geen verhuizing voor Voedselbank en Eten in de Olmen

Amstelveen - De Voedselbank en restaurant Eten in de Olmen blijven op dezelfde locatie. De eigenaar van het pand aan de Landtong, woningcorporatie Woonzorg, biedt beide organisaties de mogelijkheid om het huurcontract de komende vijf jaar te verlengen.

De mogelijkheid om het huurcontract te verlengen is tot stand gekomen na overleg tussen de gemeente en Woonzorg. De voedselbank en het restaurant zijn tijdelijk gehuisvest in de accommodatie van Woonzorg achter winkelcentrum Groenhof, waar plannen zijn voor nieuwbouw.

Rust

Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer verrasten de medewerkers afgelopen woensdag met het goede nieuws tijdens de lunch. “Dat we hier kunnen blijven brengt enorm veel rust voor de vrijwilligers”, zegt de voorzitter van de Voedselbank Annick Visser in een persbericht van de gemeente. “Nu kunnen we vanuit onze vertrouwde locatie verder bouwen en ons nog meer richten op ons primaire werk en zorgen voor een gevarieerd en gezond voedselpakket voor onze cliënten.”

Ellermeijer sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor alle vrijwilligers. “Het werk dat hier wordt gedaan is enorm belangrijk voor Amstelveen”, zegt de wethouder. “We zijn blij dat beide organisaties nu zekerheid hebben over de huisvesting voor de komende vijf jaar.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.