Webcam Amstelveenlijn.nl - Station Sportlaan (4 april 10.00 uur)

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Het verkeer bij de halte Sportlaan ondervindt nog hinder omdat hoofdaannemer VITAL bezig is met de ruwbouw van de verdiepte halte Sportlaan, zoals het aanbrengen van hekwerk, randelementen en gaasramen op de bovenliggende brugdekken en afwerken van de zijkanten van de dekken zoals dat ook bij haltes Kronenburg en Zonnestein is gedaan.

geduld39_Sportlaan 07-03.jpg

Om de problemen met het grondwater op te lossen heeft onderaannemer Tjaden langs de oostkant van het tracé een speciaal buizenstelsel aangelegd tot bij de opslagterreinen aan Gondel, waar het water weer wordt teruggevoerd naar het grondwater.

geduld_39_Sportlaan 07-02.jpg

Wat we overigens niet konden zien vanaf de weg is dat de nieuwe spoorbaan tot vandaag slim gebruikt werd  als parkeerplaats voor de mensen die aan het werk zijn (foto boven), omdat alleen dáár ruimte was.

Handwerk
Het gedeelte wat nu onderin gebouwd wordt is de schacht van de waterkelder. Daarbij is ook het goede ouwe handwerk nog niet vergeten. Als we al dachten dat tegenwoordig alles met grote machines wordt aangelegd, zit daar toch iemand met een emmer en een troffel het randje van het viaduct glad te maken. Het moet er tenslotte wel netjes uit zien!

geduld39_Sportlaan 07-06.jpg

geduld_39_Sportlaan 07-05.jpg

Contouren
Hoewel de trap van het Halte Sportlaan verleden week al is geplaatst door twee enorme kranen is onderin het viaduct van een perron nog nauwelijks sprake (foto bovenaan artikel). De contouren zijn aanwezig, het zand ligt er, de randen en de afscheiding voor de rails aan één kant zijn klaar, maar er moet nog veel werk worden verzet voordat de proefperiode van het rijden met de tramstellen van de nieuwe lijn 25 kan beginnen. Gelukkig kunnen we daar nu al een beetje over fantaseren en de planning zal vermoedelijk gehaald worden.

geduld39_Sportlaan 07-01.jpg

Het viaduct (foto boven) is van 16 maart tot en met 3 april afgesloten geweest voor doorgaand verkeer en de situatie verandert regelmatig omdat veel mensen met veel kranen en vrachtwagens bezig zijn om ervoor te zorgen dat - wanneer het nieuwe schooljaar begint ouders en kinderen makkelijker door kunnen rijden dan vroeger het geval was. Dan stond je nog wel even in de file op de tijden dat scholen in of uitgingen. 

geduld39_Sportlaan 07-04.jpg

Daarom is goede bewegwijzering heel belangrijk, maar hier en daar zien we dat – zoals bij Kronenburg –  op verschillende momenten werkzaamheden aan de verlichting op de ovonde (ovale rotonde) werden uitgevoerd.

Dit weekend
Dit weekend  werkt VITAL non-stop bij Zonnestein. De Beneluxbaan is dan dicht tussen Zonnestein en Oranjebaan plus een extra afsluiting van de Beneluxbaan bij Kronenburg. Vanaf zaterdag 4 april 22.00 uur t/m zondag 5 april 5.00 uur werkt VITAL aan het asfalt in de verdiepte bak bij Kronenburg.

Het verkeer richting Amsterdam wordt lokaal omgeleid via de Saskia van Uylenburgweg en Uilenstede. Dus Nog Even Geduld a.u.b.!

Tekst en foto's: Henry Neeter


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.