Van der Hooplaan

Nieuwe veiligheidsmaatregelen bij oversteek Van der Hooplaan

Amstelveen - Bij de oversteekplaats bij de winkelstrip aan de Van der Hooplaan in Amstelveen zijn deze week nieuwe veiligheidsmaatregelen getroffen. De als gevaarlijk te boek staande oversteek is uitgerust met een knipperend waarschuwingsbord.

De oversteek ligt in het midden van beide winkelzijden aan de Van der Hooplaan en wordt veel gebruikt door voetgangers.

Het gebeurt nog al eens dat automobilisten het zebrapad en voetgangers over het hoofd zien, met ongelukken en ook bijna-ongelukken tot gevolg. Geregeld rijden automobilisten er door zonder voorrang te geven, of ze gaan op het laatste moment vol in de ankers.

Deze week is de oversteek uitgerust met drukknoppjes om het knipperende waarschuwingsbord in het midden te activeren, om wegverkeer attent te maken op overstekende voetgangers.

Aan de Van der Hooplaan werden recent ook al maatregelen genomen bij de parkeerstroken aan de westzijde (nieuwe uitstulpingen om auto's te weren die voor de uitrit gaan staan); die pakten in eerste instantie niet goed uit voor de verkeersveiligheid met een ernstig ongeval tot gevolg, maar inmiddels zijn daar extra maatregelen getroffen met paaltjes en witte verf. 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.