Bloesempark Amsterdamse bos, 29 maart 2024

Nagenoeg uitgebloeid Bloesempark trekt nog flink wat bezoekers

Amstelveen - Het nagenoeg uitgebloeide Bloesempark in het Amsterdamse bos trekt vandaag (Goede Vrijdag) nog flink wat bezoekers. 

Diverse bezoekers die vol verwachting het park bezoeken blijken lichtelijk verbaasd dat de bloeiperiode alweer tot z'n einde is gekomen. 

Spelbrekers

De afgelopen 2 weken bezochten weer tienduizenden mensen het park om de bloesem te bezichtigen. Hoewel de meeste mensen zich aan de gedragsregels houden (het Bloesempark is in matige staat en verzocht wordt de bomen niet aan te raken), zijn er ook spelbrekers.

Zo was er vandaag door bezoekers een hangmat tussen de kwetsbare bomen gehangen om in te schommelen en ook werd er aan takken geplukt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: aanhouder wint, zonnetje breekt af en toe door

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw vanmorgen vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes. Tegen de middag liet het zonnetje zich af en toe zien.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.