Gemeente Amstelveen

Mysterieus kunstwerk bij rotonde Amsterdamseweg

Amstelveen - Bij de officiële opening van de nieuwe rotonde Keizer Karelweg-Amsterdamseweg is gisteren door wethouder Rob Ellermeijer een mysterieus kunstwerk onthuld. Dit gebeurde onder toeziend oog van bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente.

Het kunstwerk – genaamd Roger – werd ontdekt bij de sloop van het oude pand Aemstelle, iets verderop aan de Amsterdamseweg. De maker is vooralsnog onbekend. Ellermeijer noemde het beeld het weeskind van de kunst in Amstelveen en deed een oproep aan de “ouder” om zich bij de gemeente te melden. Het kunstwerk bevindt zich in goed gezelschap op de Keizer Karelweg, waar nu een serie beelden staat vanaf de nieuwe rotonde tot aan het Cobra Museum.

Doorstroming

De nieuwe rotonde werd afgelopen zomer aangelegd. “Het verbetert  de doorstroming van verkeer en zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers met voorrang kunnen oversteken”, zegt Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Dit bevordert de verkeersveiligheid. Ook de kruising Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan is omgebouwd naar een normale rotonde. Volgend jaar werken we aan het Keizer Karelplein en het kruispunt Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan.”

Tegelijk met het aanleggen van de nieuwe rotonde heeft de gemeente ook de kruising Amsterdamseweg-Graaf Florislaan vernieuwd. De bushalte gaat nu over in een apart opstelvlak met een eigen verkeerslicht voor bussen. Hierdoor kunnen bussen met prioriteit de halte verlaten en zonder in te voegen het kruispunt over.

Warmtebeelden

De nieuwe verkeerslichten bij deze kruising zijn voorzien van slimme technologie, energiezuinige LED-lampen, observatiecamera’s en een uitgebreid detectieveld inclusief camera’s op basis van warmtebeelden. Zo kan de verkeersafwikkeling optimaal worden gestuurd.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.