Stieneke Kruijer (GroenLinks Amstelveen)

Minima-kinderen voordelig naar culturele voorstellingen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen springt financieel bij als kinderen met een Amstelveenpas naar culturele voorstellingen in Amstelveen willen. GroenLinks diende daartoe een voorstel in, dat breed werd gesteund door de gemeenteraad.

Een aantal culturele instellingen betaalde aanvankelijk zelf de korting die zij geven aan Amstelveners met een Amstelveenpas. ‘Dat is voor instellingen vaak lastig, vooral ook omdat op cultuur in de vorige raadsperiode flink bezuinigd is,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer.

‘Het is van groot belang dat kinderen al vroeg met kunst en cultuur in aanraking komen. De gemeente moet de verantwoordelijkheid nemen om ook kinderen van minima de kans te bieden om naar voorstellingen te gaan.’

Het GroenLinks voorstel werd door alle partijen toegejuicht en dus heeft de gemeente nu geld gereserveerd om de culturele instellingen te compenseren voor de kosten die zij maken wanneer ze korting op de Amstelveenpas geven voor kindervoorstellingen.

Hiermee worden de instellingen uitgedaagd om vaker de Amstelveenpas korting toe te passen. Vooral voor kleinere instellingen  zal het een stimulans zijn kinderen van minima uit te nodigen naar hun voorstellingen te komen kijken.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.