Minima-kinderen voordelig naar culturele voorstellingen

Minima-kinderen voordelig naar culturele voorstellingen Foto: Stieneke Kruijer (GroenLinks Amstelveen)

Amstelveen – Gemeente Amstelveen springt financieel bij als kinderen met een Amstelveenpas naar culturele voorstellingen in Amstelveen willen. GroenLinks diende daartoe een voorstel in, dat breed werd gesteund door de gemeenteraad.


- Lees verder onder deze advertentie -

Een aantal culturele instellingen betaalde aanvankelijk zelf de korting die zij geven aan Amstelveners met een Amstelveenpas. ‘Dat is voor instellingen vaak lastig, vooral ook omdat op cultuur in de vorige raadsperiode flink bezuinigd is,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer.

‘Het is van groot belang dat kinderen al vroeg met kunst en cultuur in aanraking komen. De gemeente moet de verantwoordelijkheid nemen om ook kinderen van minima de kans te bieden om naar voorstellingen te gaan.’

Het GroenLinks voorstel werd door alle partijen toegejuicht en dus heeft de gemeente nu geld gereserveerd om de culturele instellingen te compenseren voor de kosten die zij maken wanneer ze korting op de Amstelveenpas geven voor kindervoorstellingen.

Hiermee worden de instellingen uitgedaagd om vaker de Amstelveenpas korting toe te passen. Vooral voor kleinere instellingen  zal het een stimulans zijn kinderen van minima uit te nodigen naar hun voorstellingen te komen kijken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties