Foto: FamilieBofkont.nl

LINDA maakt fotoshoot van zwijn Wildeman

Amstelveen – Het magazine LINDA.meiden is deze week voor een fotoshoot langs geweest op Het Beloofde Varkensland aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen. Niemand minder dan zwijn Wildeman en vrijwilliger Jaro werden op de foto gezet.

Op Het Beloofde Varkensland vangt de ‘Familie Bofkont’ varkens op zodat ze niet naar het slachthuis hoeven. Wildeman is een van de zwijntjes, die net voor de gang naar het slachthuis gered kon worden. In verband met de fotoshoot heeft Amstelveenz.nl Dafne Westerhof van Het Beloofde Varkensland een paar vragen gesteld.

Waarom komt Wildeman in de LINDA.meiden?
“LINDA.meiden was voor een reportage op zoek naar een jonge vrouw die een speciale band heeft met een groot beest van de Familie Bofkont. Of ik iemand wist? Jazeker. Jaro! Geen jonge vrouw, maar een jonge man  van 28 jaar. Toen Jaro 14 jaar oud was kwam hij op de fiets van Amsterdam naar Het Beloofde Varkensland en zei: 'Dafne, ik wil de beste varkenshoeder van de hele wereld worden!' Sindsdien is hij vrijwilliger bij Familie Bofkont. Jaro speelt onder meer harp en viool en als er iets te treuren of te vieren valt bij de bofkonten komt hij voor de dieren spelen. Ook voor Wildeman. Als jonkie miste hij zijn zwijnenfamilie en dan troostte Jaro hem door op zijn harp te spelen.”

Wat is er zo bijzonder aan Wildeman?
“Wildeman komt uit een wildzwijnenfamilie die in gevangenschap werd gehouden voor hun vlees. Toen de fokker op een dag genoeg had van zijn 'hobby', gingen ze allemaal naar de slacht. Ik kreeg een telefoontje: 'Dafne, wil jij nog een jonkie, anders gaat hij ook naar de slacht.' Toen ze ik ja. Wildeman kwam als geroepen. Vlak daarvoor had ik Dappere Dodo opgenomen, een gedumpt hangbuikzwijnenbiggetje. Die twee werden vrienden  voor het leven. De eerste paar weken sliepen ze samen bij mij in bed. Wildeman stak dan zijn spitse wildzwijnensnoetje onder mijn haar. Later kreeg Wildeman verkering met La Mama, een ex-fokzeug uit de bio-industrie.”

Hoe oud is Wildeman?
“Wildeman loopt nu tegen de 13 jaar. Een echte doerak. Geweldig beest met een complex karakter. Don't fuck with Wildeman. Stoer, sterk en je altijd te slim af. Laatst had hij weer ingebroken. De buit: 3 flessen zonnebloemolie, 5 ontbijtkoeken en de hele-voorraad-boterhammen-met-pindakaas-en-medicatie-voor-30-varkens-voor-3-dagen. Toen heb ik voor zijn leven moeten vrezen: 66 boterhammen met pindakaas. 150 tabletten ibuprofen. 150 tabletten maagbeschermers. 360 tabletten glucosamine… Dat heeft hij allemaal opgegeten! De dierenarts zag het somber in. Maar Wildeman heeft het overleefd. Dát is Wildeman!”

De fotoshoot liep gesmeerd. Als een rockster had Wildeman zijn cateringwensen van te voren kenbaar gemaakt. Biks, appels en haverkoekjes. Mede door deze lekkere hapjes ging het zwijn zonder problemen op de foto. Vanaf 9 januari ligt de LINDA.meiden met de in Amstelveen gemaakte foto van Jaro en Wildeman in de winkel.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.