Visual provincie NH

Legmeerdijk (N231) twee weekenden dicht wegens werkzaamheden

Aalsmeer / Amstelveen - De Legmeerdijk (N231) in Aalsmeer zal tijdens de weekenden van 9 tot en met 11 februari en van 16 tot en met 18 februari 2024 ter hoogte van de bloemenveiling (Royal Flora Holland) in beide richtingen afgesloten zijn wegens werkzaamheden aan onder andere de nieuwe voetgangersbrug over de Legmeerdijk. Er worden omleidingen ingesteld.

Ook wordt gewerkt aan de opbouw van de HOV-haltes en de afronding van de nieuwe ingang voor het vrachtverkeer naar het terrein van Royal FloraHolland, zo meldt provincie Noord-Holland.

Afsluiting

De Legmeerdijk (tussen de N201 en de ingang van Royal FloraHolland) zal van vrijdag 9 februari 19.00 uur tot en met zondag 11 februari 18.00 uur en van vrijdag 16 februari 19.00 uur tot en met zondag 18 februari 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor het wegverkeer. Let wel, de werkzaamheden vinden alleen plaats als de weersomstandigheden geschikt zijn.

Omleidingen

Wegverkeer: Kudelstaart, De Kwakel en Royal FloraHolland zijn tijdens de afsluitingen te bereiken via: N201, Middenweg, Zwarteweg. Amstelveen, Amsterdam en Haarlem zijn te bereiken via: Koningin Maximalaan, Zijdelweg en N201. 

Fietsverkeer:Het fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Poelweg. Omrijden kost 4 minuten extra reistijd. 

Busverkeer: Busreizigers uit de richting van Aalsmeer maken tijdens de weekendafsluiting van 16 tot 18 februari gebruik van de tijdelijke bushalte bij de ingang van Flora Holland-Zuid.

Project Bereikbaarheid Royal FloraHolland 

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt aannemer Ballast Nedam Infra aan een snellere verbinding (OLV: ongestoord logistieke verbinding) voor het vrachtverkeer vanaf Schiphol via de provinciale wegen N201 en N231. Er is onlangs een nieuwe ingang voor het vrachtverkeer naar het terrein van de bloemenveiling Royal FloraHolland opeleverd.

Er komt ook een voetgangersbrug over de Legmeerdijk (N231) bij het terrein van Royal FloraHolland. Deze voetgangersbrug is inclusief 2 nieuwe bushaltes, trappen en liften waardoor busreizigers en voetgangers veilig kunnen oversteken. Door de aanleg van de 2 bushaltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) wordt de route voor OV-lijnen 357 en 358 met ongeveer 6 minuten versneld. Hier profiteren straks dagelijks ruim 2.000 reizigers van.

Duurzame voetgangersbrug 

De voetgangersbrug bestaat uit houten brugdelen (liggers). Deze brug wordt in totaal 140 meter lang en krijgt de langste toegepaste houten balkligger in Nederland. Ook de hoofddraagconstructie van de liftschachten worden van hout gemaakt. Hout is een circulair bouwmateriaal en 5 keer lichter dan staal en beton, waardoor er minder zwaar gefundeerd hoeft te worden

De grote winst is de reductie van CO2 uitstoot: Hout neemt in de groeifase van een boom CO2 op, terwijl bij de productie van staal en beton juist sprake is van veel CO2 uitstoot. Transport van het lichte hout scheelt ook CO2- en stikstof uitstoot. Door de brug circulair te bouwen geven de provincie Noord-Holland, de gemeente Aalsmeer, de Vervoerregio Amsterdam, Royal FloraHolland en Ballast Nedam invulling aan ieders doelstellingen om meer circulair te bouwen en CO2-uitstoot te reduceren. 

Ballast Nedam & Royal FloraHolland

Het project Bereikbaarheid Royal FloraHolland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, de Vervoerregio Amsterdam, Royal FloraHolland en de gemeente Aalsmeer. De werkzaamheden worden door de aannemer Ballast Nedam Infra uitgevoerd en zijn medio 2024 afgerond.

Meer informatie en een omleidingskaartje van de weekendafsluitingen is te vinden op de website van provincie NH.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: aanhouder wint, zonnetje breekt af en toe door

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw vanmorgen vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes. Tegen de middag liet het zonnetje zich af en toe zien.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.