AmstelveenZ

'Kroongetuige maffia-onderzoek woonde in Amstelveen'

Amstelveen - De Telegraaf meldt dat een Italiaanse kroongetuige in het internationale onderzoek naar de maffiaorganisatie 'Ndrangheta jarenlang in Amstelveen heeft gewoond.

De kroongetuige verschafte opsporingsdiensten volgens De Telegraaf [Lees hier: Spijtoptant nekt maffia] informatie over zijn eigen maffiaorganisatie en speelde daarmee een hoofdrol in het onderzoek. De krant meldt dat hij tien jaar in Nederland woonde, hoofdzakelijk in Amstelveen.

Operatie Pollino

Gisteren werd onder de noemer Operatie Pollino op internationaal niveau gecoördineerd opgetreden tegen de 'Ndrangheta-maffia in Europa en werden tal van invallen gedaan in Italië, Duitsland, België en Nederland (waaronder in Amstelveen).

Het Openbaar Ministerie spreekt van een uniek gezamenlijk onderzoek door gerechtelijke en politiediensten in Nederland, Italië, Duitsland en België, dat uitmondde in het grootste, gecoördineerde gemeenschappelijke optreden tegen een crimineel samenwerkingsverband in Europa tot nu toe.

Actiedag

Het OM meldt: 'Tijdens een gemeenschappelijke actiedag die op 5 december 2018 in alle vroegte begon, hebben de gerechtelijke en rechtshandhavingsautoriteiten in Nederland, Italië, Duitsland en België gecoördineerd en slagvaardig opgetreden tegen de ‘Ndrangheta. Dit agressieve, maffia-achtige criminele samenwerkingsverband is een van de machtigste criminele netwerken ter wereld en heeft de controle over een groot deel van de Europese cocaïnehandel, in combinatie met systematische witwassing, omkoping en gewelddaden', aldus het OM.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.