Davey Photography, Rob Franken

Kinderen vanuit Ziekenhuis Amstelland met loeiende sirenes naar Artis

Amstelveen - Een enorme batterij hulpdiensten brengt diverse chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen vanmiddag met loeiende sirenes vanaf Ziekenhuis Amstelland naar Artis voor een overgetelijke avond in het kader van het Kinderbeestfeest.

De stichting Kinderbeestfeest houdt het feest jaarlijks. Via diverse ziekenhuizen en instellingen in diverse plaatsen, waaronder dus Amstelveen, zijn in totaal 1250 kinderen uitgenodigd.
 
De kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes worden opgehaald met hulpverleningsvoertuigen en onder politiebegeleiding naar Amsterdam gebracht. Dat is een waar spektakel.

Omdat mensen nogal eens overvallen worden door het geloei van de sirenes is de slogan 'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant' voor het KinderBeestFeest in het leven geroepen.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.