Humberto Tan bezoekt basisschool Piet Hein in kader van project 'Morgen gaat het beter'

Amstelveen - De Amstelveense basisschool Piet Hein heeft meegedaan aan het fotoproject ‘Morgen gaat het beter’ bedacht door Humberto Tan. Alle kinderen uit groep 7 & 8 fotografeerden een persoon ouder dan 50 jaar en Tan bracht een bezoek aan de school om de winnaars in het zonnetje te zetten.

Er werden foto’s gemaakt van een hand, een portretfoto of een foto van de persoon in zijn/ haar eigen woonomgeving. Ook werden er vier belangrijke levensvragen gesteld, deze werden in een interview uitgewerkt.

Op school mochten alle kinderen stemmen en zo hun voorkeur geven op hun favoriete foto’s, daaruit zijn 25 genomineerde foto’s gekozen. De foto’s zijn opgestuurd naar het fotomuseum in Maastricht en daar zijn 5 winnaars gekozen.

Bezoek Humberto Tan

Gisteren, donderdag 21 maart, kwam Humberto Tan speciaal naar de Piet Hein om de winnaars in het zonnetje te zetten. 'Het was heel bijzonder, mooi en ontroerend, want ook de gefotografeerde modellen waren aanwezig en hun levensverhalen werden gememoreerd. Een belangrijke levensles die we vandaag allemaal hebben geleerd is: blijf om je heen vragen en leer van de wijze lessen van ouders, opa’s, oma’s of mensen met veel levenservaring om je heen,' zo meldt OBS Piet Hein in een persbericht.


Meer nieuws

Algemeen 26 apr. 2024 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.