Het organisatieteam van de Piano Promenade 2019 in de showroom bij Van Kerkwijk Piano's

Het is weer tijd voor de Piano Promenade Amstelveen

Amstelveen - Op zondag 13 oktober 2019 vindt alweer de negende editie van de Piano Promenade Amstelveen plaats. Evenals vorig jaar is de opening van deze muzikale middag bij ANNA, het ontmoetingscentrumaan de Amsterdamseweg. In deze sfeervolle ruimte zal door diverse musici, inclusief jong talent, een boeiend concert worden gegeven van 13:30 tot 14:00 uur.

Huisconcerten

Na de verrassende opening volgen vanaf 14:30 uur de huisconcerten door heel Amstelveen. De locaties liggen weer op de route vanaf Bovenkerk via de Handweg en het Oude Dorp naar de Amsterdamseweg.

Vele verschillende musici hebben zich inmiddels al opgegeven om deel te nemen aan het evenement, waardoor er een heel divers gezelschap deze muzikale zondagmiddag zal gaan verzorgen. Van pianisten en andere instrumentalisten, solisten en ensembles.

Bijzondere start

Het beginpunt van de route is heel bijzonder. Het is namelijk de Torenkapel (de huidige in gebruik genomen kapel) van de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk. Ook hier zal ’s middags gemusiceerd worden. ‘Op deze manier kunnen we de Sint Urbanuskerk nu alweer bij ons evenement betrekken’, aldus de organisatie. Ook nieuw is de deelname van restaurant Colijn aan de Noorddammerlaan. Op deze manier is Bovenkerk goed vertegenwoordigd.

Bekende locaties

Tuincentrum Life & Garden, het museum Jan van der Togt, Pluspunt en van Kerkwijk Piano’s zijn ook weer van de partij. Naast natuurlijk de diverse woonhuizen die door bewoners beschikbaar worden gesteld.

Bekijk alle locaties en het volledige programma door te klikken op deze link (PDF) en vindt via deze link (PDF) meer achtergrondinformatie over de concerten! Het programma deze dag zal eindigen rond 17.00 uur.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.