Het huis van je dromen

Frank en Ananda van den Aardweg zijn samen met Maarten van Egmond eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen, bouwbegeleidingen, bouwteammanagement en kwaliteitscontroles.

Nu het al weer een langere periode economisch beter gaat, gaan steeds meer mensen op zoek naar hun droomhuis in een wijk of plaats welke op hen aantrekkingskracht heeft. Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een (nieuwe) woning. En hoe en wanneer weet je of je een goede beslissing neemt.

Buiten belangrijke aspecten als de (vraag)prijs van de woning, de stijl van het huis, de buurt waar het huis zich bevindt, de bereikbaar, wel of geen kindvriendelijke buurt, parkeermogelijkheden enzovoort zijn er nog meer aspecten die een belangrijke rol spelen bij de aanschaf van een woning. Het is tenslotte niet zomaar wat. Hoe weet je nou of je geen kat in de zak koopt of dat het allemaal wel financieel haalbaar is?

Uiteraard kan een makelaar veel vertellen over het huis en haar omgeving. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, het aantal vierkante meters en ook de sociale samenstelling van de wijk en het voorzieningenniveau in de (nabije) omgeving.
Echter er zijn ook nog een aantal andere (vaak verborgen) bouwkundige aspecten die uw toekomstige woonplezier kunnen beïnvloeden, lastige zaken terwijl een makelaar niet per definitie een gespecialiseerde bouwkundige is.

Juist in de huidige tijd waarin geïnteresseerde kopers vaak in de rij staan voor juist dié ideale woning is het zaak om niet het verstand te verliezen. In sommige regio’s van ons land wordt zelfs al ongezien een bod uitgebracht. Wat ons betreft kan dat heel onverstandig zijn. Juist in een oververhitte markt kan het goed zijn om een (bouw)-deskundige de te koop staande woning te laten beoordelen zodat de koper zeker is van zijn zaak.

Kort geleden werden wij benaderd door een potentiele koper die graag wilde dat een bouwdeskundige de woning die hij op het oog had zou beoordelen omdat hij het gevoel had dat er iets niet helemaal pluis was.

Uiteraard hebben wij dit gedaan. Wij hebben de woning grondig geïnspecteerd en konden deze opdrachtgever geruststellen, op een paar kleine, niet onoverkomelijke gebreken na, was de woning in prima staat en waren er geen grote bouwkundige gebreken. Niks stond deze opdrachtgever nog in de weg om een bod uit te brengen op zijn droomhuis.

Frank & Ananda van den Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep.
Mail dan naar info@kasteelheer.nl

 

Tip van de maand

Met een bouwkundige keuring voorkomt u dat u een kat in de zak koopt! Dus 'Bezint eer ge begint'

 

 

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.