Opvoeddeskundige Marjo Severijn. (Foto: Anko Stoffels)
Advertorial Zakelijk

'Het Creatieve Brein': workshop voor ouders

Tijdens de opvoeding van kinderen loop je als ouder of verzorger tegen de nodige uitdagingen aan. Kun je bij jouw opvoeding wel wat inspiratie en creativiteit gebruiken, dan is de interactieve workshop ‘ Het creatieve brein’ van kinderopvangorganisatie KinderRijk misschien wel iets voor jou.

Creativiteit

Bij het woord creativiteit denk je bij kinderen vaak aan tekenen, knutselen en kleien, maar creativiteit is veel meer dan dat, legt opvoeddeskundige Marjo Severijn uit. ‘Het oplossen van problemen vergt ook veel eigen creativiteit. Het is belangrijk dat kinderen dit ontwikkelen. Hoe gaat een kind bijvoorbeeld om met  uitdagingen als klimmen, zelf aankleden of het delen van speelgoed en hoe kun je daar als ouder bij helpen en creatief zijn. Daar zullen we het op deze avond samen over hebben.’

Brein & motoriek

‘Tijdens deze interactieve workshop maken ouders een reis door het brein van kinderen van 0 tot  6 jaar. Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor het kinderbrein en in welke fase zitten kinderen op specifieke leeftijden. Zo is de motorische ontwikkeling  een belangrijk speerpunt voor KinderRijk. Wij leggen je in de workshop graag uit waarom dit zo essentieel is voor de ontwikkeling  van kinderen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om baby’s op hun rug te leggen, zo voelen ze hun ruggengraat en de werking van hun lichaam. Door bewegingen leggen kleine kinderen verbindingen in hun brein en ontwikkelen ze zich het best’, zegt Marjo.

Vragen, tips & tricks  

‘Opvoeden is voor iedereen anders. Het belangrijkst is een goede balans te vinden in de opvoeding en wat goed voelt voor jezelf. Wij geven je graag een leidraad in onze visie en zeggen daar altijd meteen bij: niks is fout. Maar helpen ouders graag een eindje op weg met onze ervaring.
Aan het eind van de workshop is er alle tijd om vragen te stellen over eigen opvoedvragen  en delen ouders hun ervaringen. En het mooie: het geleerde is meteen thuis toepasbaar’, aldus Marjo.

Informatie

KinderRijk Late Night:  Het creatieve brein
Dinsdag 13 november | 19.45 – 21.30 uur
KDV Nicolaas Tulplaan, Nicolaas Tulplaan 448
Wil jij deze avond graag bijwonen? Meld je dan aan op de website van KinderRijk.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.kinderrijk.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.