Henry, Ryan en Jordy van Visspecialist Schilder. [Beeld: Anko Stoffels]

Hemels huisgerookte vis bij Henry Schilder

AMSTELVEEN - Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: het nieuwe speciale huisgerookte visassortiment van de prijswinnende Volendammer Visspecialist Henry Schilder in Amstelveen is een staaltje puur vakmanschap. Wil je als visliefhebber hemels genieten tijdens de feestdagen, dan kan je bijna niet om deze huisgerookte collectie heen: superieur.

Henry Schilder biedt zijn huisgerookte collectie sinds kort aan en de vraag er naar is ‘booming’. Zoals altijd is de visspecialist (meerdere keren uitgeroepen tot visspecialist van het jaar) niet over een nacht ijs gegaan en dus gaat er een zorgvuldig proces aan vooraf waardoor tot het verbluffende eindresultaat wordt gekomen.

Gerookt assortiment
De nieuwe rookkast in het drukbezochte filiaal aan de Van der Hooplaan is wat dat betreft een prachtige aanvulling op het toch al veelbekroonde assortiment. Zalmmoten, zalmbuiken, ponen, kabeljauwhaasjes, schelvisfilet, scharfilet en zeebaarsfilet: het is nu allemaal vers en warm gerookt verkrijgbaar bij Schilder.

Beukenhout
Henry legt een paar geheimen van het rookproces uit: ‘De vis wordt zorgvuldig gefileerd, gepekeld en vervolgens een nacht lang gedroogd. De volgende ochtend wordt de vis warm en langzaam gerookt op speciaal beukenhout in onze eigen rookkast. Na het roken gaat er nog een vleugje Deens gerookt pyramidezout overheen als finishing touch.

Combineer
Waar vis nog wel eens droog uit een rookkast kan komen, is dat bij Schilder absoluut niet aan de orde. Je voelt die goede en gezonde vetten als het ware letterlijk je mond in glijden. Volgens Henry is de gerookt vis vooral goed te combineren met een mooie salade en een frisse dressing. ‘Licht verteerbaar en boorde-vol gezonde vetten. Je kan bijvoorbeeld de kip in een ceaser-salade uitstekend vervangen voor gerookte vis en het geeft ook een nieuwe twist aan pasta-salade’, zegt hij.

Feestdagen – bestel op tijd!
Met de feestdagen voor de deur attendeert Schilder zijn klanten erop tijdig te bestellen, zeker omdat 24 december ( de dag voor Kerstmis) en 31 december (voor oud & nieuw) zondagen zijn. ‘We zijn zondag de 24e wel open tussen 08.30 en 15.00 uur, maar we kunnen niet garanderen dat we dan alles nog op voorraad hebben.

Kerstfolder in de winkel
‘De kerstfolder ligt klaar in de winkel! Uiteraard doen we er alles aan om de wachttijden te beperken rond de feestdagen’, aldus Schilder. Bestel via 020 441 03 08 of via mail@volendammer-visspecialist.nl

Informatie
Volendammer Visspecialist Schilder | Van der Hooplaan 193 Amstelveen | Telefoon 020 441 03 08 | www.volendammer-visspecialist.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.26, December 2017]
(advertorial)

Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.