Specialistische eenheden zijn ter plaatse. VLN Nieuws
112

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

De verdachte was op Schiphol op de bus gestapt - bij de politie kwam toen al de melding binnen dat hij een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

De politie nam de melding zeer serieus. Een politiehelikopter en andere eenheden volgden de bus tot in Amstelveen, waar de bus na contact met de chauffeur werd stilgezet aan de Meander. De heli cirkelde daarna lang boven het Stadshart van Amstelveen. Diverse specialistische eenheden - uitgerust met zware vesten -  kwamen ter plaatse en de omgeving werd ruim afgezet, ook het busstation werd ontruimd. Een TEV (team explosieven verkenner) van de Koninklijke Marechaussee kwam ter plekke, evenals het (AT) arrestatieteam van de politie.

De verdachte, naar later bleek een 67-jarige man uit Den Haag, is uit de bus gehaald en aangehouden door het arrestatieteam. Alle andere inzittenden zijn veilig - maar met de nodige schrik - uit de bus gekomen. De omgeving van de bus, die achter de Schouwburg was stilgezet, was enige tijd het toneel voor nader onderzoek. In het verdachte pakketje werd uiteindelijk geen explosief aangetroffen. De aangehouden man blijft wel verdachte in de zaak en wordt gehoord. 

Rond het centrum ontstond door de afzettingen een verkeerschaos. Ook een afslag van Rijksweg A9 richting Stadshart Amstelveen was afgesloten.

vln nieuws stadshrt busstation.jpg
Er werd een bus ontruimd, zo meldden getuigen al snel.

112 bussen stil.jpg
Bussen mogen niet naar het busstation. Foto's: VLN Nieuws


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.