Cheimaa Aouni (GL). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

GroenLinks teleurgesteld om dure nieuwbouwwoningen in Bovenkerk

Amstelveen - De fractie van GroenLinks Amstelveen is wederom zeer teleurgesteld over de woningbouwplannen van het College van B en W. Dit keer gaat het om 50 geplande woningen aan Maalderij 4-8 in Bovenkerk. 

GroenLinks, de grootste oppositiepartij, is vooral negatief over het feit dat ondanks extra inspanningen van wethouder, Gordon (D66) weer geen betaalbare woningen worden gerealiseerd.

'Sinds de start van de nieuwe coalitie, gevormd door VVD, D66 en PvdA, is dit het zesde voorstel over woningbouw in Amstelveen. In geen enkel voorstel is er sprake van sociale woningbouw en maar in 14% van de gevallen worden er woningen van 40 tot 60 m2 gebouwd in het lage middeldure huursegment (711-900 euro)', zo meldt de partij in een persbericht.

GroenLinks Amstelveen stemde op 27 maart 2019 in de gemeenteraad dan ook tegen de Startnotitie Maalderij 4-8. In de notitie wordt voorgesteld om het terrein op deze locatie geschikt te maken voor 50 eengezinswoningen, waarvan 45 woningen met een koopsom van méér dan € 363.000,- en 5 woningen net onder de € 363.000,-. 'Volgens het college is dit het enige financieel haalbare plan voor woningbouw op deze locatie', aldus GroenLinks.

GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “De schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen moeten ingezet worden voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren en alle mensen met een modaal inkomen. Er zijn wat mij betreft al voldoende onbetaalbare woningen in Amstelveen”.

GroenLinks pleitte daarom tijdens de raadsvergadering voor de bouw van meer sociale huurwoningen en woningen in het lage middeldure huursegment. Naast Groenlinks hebben ook de SP, ChristenUnie en AVA tegen de plannen aan de Maalderij gestemd. De GL-fractie heeft het voornemen om in samenwerking met deze partijen, de ruimte te zoeken om in de toekomst duurzame woningbouwinitiatieven in te zetten voor het realiseren van sociale huurwoningen en woningen in het lage middeldure huursegment.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.